Vega Vrijdag: zoete aardappel met groente uit de oven
Met zoete aardappel zit je eigenlijk altijd goed. Zoete aardappel is de gezondste variant van zijn andere broertjes of zusjes en is niet alleen lekker zoet, maar is ook extra voedzaam. Perfect om een heerlijke vegetarische maaltijd mee te bereiden dus! Dit keer delen we een recept voor zoete aardappel met groente uit de oven.
We delen een gezond, lekker en dier- én milieuvriendelijk recept uit het kookboek ‘Zoete aardappel‘ van Guillaume Marinette. Veel tijd heb je niet nodig dit recept, binnen 40 minuten staat er een gerecht voor 4 op tafel!
Zoete aardappel met groente uit de oven
Voorbereiding: 10 minuten en bereiding 30 minuten.
Voor 4 sneetjes heb je deze ingrediënten nodig:
- 1 flinke zoete aardappel
- 4 eetlepels pesto
- 100 gram verse spinazie
- ¼ gestoomde broccoli
- ½ geroosterde rode paprika (uit een pot)
- 1 bol mozzarella
- 2 eetlepels pijnboompitten
- zout, peper
Ook lekker: Asian style wraps met gegrilde tofu in hoisinsaus
De bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de zoete aardappel en snijd hem in de lengte in plakken van circa 2 cm dik.
Breng de plakken op smaak met zout en peper en bak ze 15 minuten in de oven.
Bestrijk elke plak gebakken aardappel met pesto en verdeel er spinazie, stukjes broccoli en paprika over.
Leg daarop stukjes mozzarella en bestrooi met pijnboompitten.
Bak de plakken 15 minuten in de oven en serveer lauw of warm.
Et voilà een heerlijke, gezonde, voedzame én vegetarische maaltijd!
Meer veggie inspiratie?
- Vega Vrijdag: gebakken havermout uit de oven met pindakaas en kaneel
- 8 x inspiratie voor heerlijke vegan paasontbijtjes
- Vega Vrijdag: koude én felroze Spaanse soep & roze ajo blanco (heerlijk als vegan paasbrunch)