Vega(n) vrijdag: gezonde wraps met gegrilde tofu in hoisinsaus
Deze gezonde wraps zijn vegetarisch, snel klaar én ontzettend lekker. Maar ja: you can’t go wrong met hoisinsaus. Lekker met gegrilde tofu, komkommer, knapperige sla en bosui.
En hoisinsaus is precies dat ingrediënt dat deze gezonde wraps zo lekker maakt. Smeer de tofu er helemaal mee in, voor ‘ie de grillpan in gaat. De gebakken uitjes zorgen voor een fijne crunch.
Hoisinsaus kun je kant-en-klaar kopen bij de toko en tegenwoordig zelfs in de meeste supermarkten. Of maak ‘m lekker zelf!
Ingrediënten
Voor 2 personen:
Half blok tofu (185 gram)
2 meerzaden wraps (of volkoren)
1 kropje little gem
1/2 komkommer
1 lente-ui
Gebakken uitjes
Hoisinsaus, zoveel als je lekker vindt!
Beschrijving
Haal de tofu uit het vocht en leg tussen een paar vellen keukenpapier om uit te lekken. Snijd in lange plakjes en bestrijk met hoisinsaus. Snijd de komkommer in reepjes en doe hetzelfde met de bosui. Was de little gem en haal de blaadjes los.
Warm de wraps op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet een grillpan op hoog vuur (als je die niet hebt, kun je de tofu ook gewoon bakken in een gewone koekenpan) en grill de tofu aan beide kanten. Tip: als de tofu makkelijk loslaat van de pan, kun je ‘m omdraaien.