Vega Vrijdag: witte bonensalade met courgette en feta
Hou je van mealpreppen? Dan is deze witte bonensalade met courgette en feta ideaal. Door dit soort gezonde gerechten standaard in je koelkast te hebben, vermijd je ongezondere voedingskeuzes. En daar zullen lichaam en mind je dankbaar voor zijn!
Deze verfrissende salade is supertof als bijgerecht maar ook ideaal als lunch of lichte avondmaaltijd. Het bereiden ervan kost amper een kwartiertje werk, wat je weer tijd oplevert voor yoga, meditatie en andere deugddoende activiteiten.
Zo helpt de Chinese voedingsleer je om ook mentale rust te vinden
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de dressing:
- 100 ml olijfolie
- Sap en rasp van 1/2 citroen
- 1/2 teentje knoflook, geraspt
- Een paar takjes dille, fijngehakt
- Een paar takjes peterselie, fijngehakt
- Peper en zout
Voor de salade:
- 800 gram witte bonen
- 300 gram edamame (gekookt)
- 240 gram artisjokharten, in partjes
- 1 courgette, in dunne plakken
- 200 gram feta, verkruimeld
- 50 gram amandelstiften, geroosterd
Zo maak je de zelfgemaakte witte bonensalade
- We gebruiken witte bonen uit blik, als je gedroogde witte bonen gebruikt, kook ze dan eerst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hetzelfde geldt voor de edamame bonen. Haal je ze uit de diepvries? Kook ze dan eerst. Als je ze ready to eat hebt gekocht in het versvak kun je deze stap overslaan.
- Zet een pan op het vuur en rooster de amandelstiften in een droge pan.
Maak ondertussen eerst de courgette. Leg de plakken courgette in een kom en bestrooi met zout. Laat minimaal 10 minuten staan, zodat het vocht uit de courgette trekt. Giet het water weg en dep de courgettes droog. - Maak ook de dressing terwijl je bezig bent met de voorbereidingen. Doe hiervoor alle ingrediënten van de dressing in een kom en mix tot een geheel. Proef af op peper en zout en zet opzij terwijl je verder gaat met de witte bonensalade.
- Doe vervolgens de courgette en de uitgelekte witte bonen in een kom samen met de gekookte edamame bonen (sojabonen), artisjokharten en 3/4 van de feta.
- Giet de dressing eroverheen en hussel de witte bonensalade goed.
Doe daarna de courgettes erbij en schep de salade voorzichtig om, zodat de courgettes ook op smaak worden gebracht. - Verdeel de witte bonensalade over borden en bestrooi met extra feta. Maak vervolgens af met de geroosterde amandelstiften.