Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Zelfliefde 5 mei 2024
Leestijd: 5 minuten

BEDROCK’s Malu onderging een sexual empowerment sessie met Isabella Machinè

Seksualiteit is een algemene levensbehoefte en een bron van kracht, die een prominente plek verdient in ons streven naar een gezond leven. Toch wordt het vaak overschaduwd door schaamte en taboe, vooral bij vrouwen. Maar wat nou als we onze seksualiteit niet langer zien als iets om te verbergen, maar als een essentieel onderdeel van sexual selfcare en empowerment?

Het wordt tijd om je seksualiteit te omarmen voor een diepere verbinding en meer genot.

Seksueel welzijn

Seks en intimiteit is een algemene levensbehoefte. Net als zuurstof, onderdak, eten, drinken en kleding. Waarom zou je je er dan voor schamen? Ik sprak erover met Isabella Machinè, seks-, liefdes- en relatiecoach en auteur van het boek Sexual Selfcare. Het is haar missie om van seksueel welzijn de norm te maken.

Dit doet ze met haar boek, maar ook door middel van coachingsessies, waarbij ze vrouwen helpt om hun lichaam beter te leren kennen. Haar methode, gebaseerd op oefeningen en meditaties, is ontworpen om je behoeften beter te begrijpen en blokkades op te heffen die je weerhouden van het ervaren van oneindig veel plezier, zowel binnen als buiten de slaapkamer.

Genieten van je vrouwelijke kracht

Isabella vertelt ze dat ze graag een brug wilt slaan tussen de klinische seksuoloog en het zweverige van tantra. “Het wordt tijd dat vrouwen gaan verbinden met hun sensuele en seksuele krachten. Vrij van schaamte en angst, zodat ze kunnen genieten van alles wat ze zijn.”

Sommige vrouwen zijn geobjectiveerd en beschaamd voor hun seksualiteit. Sommigen moesten zich inhouden om niet ‘te veel’ te zijn of ‘erom te vragen’. Sommigen voelden zich niet altijd veilig in het vrouw-zijn. En sommigen wisten niet dat hun vrouwelijkheid en seksualiteit juist hun kracht was.

Speciaal voor al die vrouwen (en dat zijn er dus véél) heeft Isabella een sexual selfcare-methode ontwikkeld. “Ik wil vrouwen uitnodigen om te verbinden met de delen van zichzelf die verbannen zijn geraakt door angst, schaamte en schuld. Als ze hun seksualiteit herwinnen, kunnen ze genieten van hun vrouwelijke krachten.” aldus Isabella.

Een seks APK

Als jong meisje werd Isabella al geconfronteerd met slutshaming, lang voordat ze überhaupt seksueel actief was. Dit opende haar ogen voor de onrechtvaardigheid en de beklemmende seksualiteitsnormen waar vrouwen mee kunnen worden geconfronteerd. Het werd haar missie om vrouwen te begeleiden op hun pad naar heling, groei en zelfontdekking.

En ik was, zoals altijd als journalist, erg nieuwsgierig naar haar aanpak, dus stemde in met een één-op-één sessie met Isabella. Niet omdat ik moeite heb mijn seksualiteit en sensualiteit. Sterker nog, volgens mij ben ik erg goed verbonden met mijn vrouwelijke kracht. Maar puur omdat ik benieuwd was hoe ze te werk ging en om te kijken of ik misschien óók nog iets van haar kon leren.

Na een korte introductie en meditatie, was het tijd voor een seks-APK. Hierbij moest ik een cijfer geven aan acht verschillende thema’s rondom seksualiteit (zoals libido, orgasmes, veiligheid en verbinding). Nadat ik dat had gedaan, kon ik zien op welke gebieden er dus mogelijk werk aan de winkel was.

Met mezelf op date

Nu had ik mezelf nergens een onvoldoende gegeven, dus dat gaf me wel een lekker gevoel. Maar er waren twee thema’s waar ik een ‘zes’ had staan, waaronder ‘self pleasure‘ dus daar zag Isabella wel ruimte voor verbetering. Ze stelden me nog wat meer vragen over deze onderwerpen en vroeg om er intenties bij te plaatsen.

Zo was één van mijn intenties: ‘Ik wil geen porno of satisfyer nodig hebben om mezelf te bevredigen.’ Vervolgens maakte Isabella een actieplan aan de hand van mijn intenties. Ik kreeg onder andere de opdracht om twee keer per week een uur uit te trekken voor self pleasure. Jawel, zestig hele minuten om met mezelf ‘op date’ te gaan.

Vertragen, vertragen, vertragen

‘Wat moet ik dan doen in dat uur?’ vroeg ik haar. Isabella: “Ga lekker in bad, trek een sexy lingeriesetje of een mooie kimono aan, smeer jezelf in, ga dansen of jezelf masseren. En probeer alle zintuigen te laten prikkelen, dus steek ook een geurkaars aan en zet een fijn muziekje op.

Eigenlijk moet je alles doen wat je ook zou doen als je met een partner bent, maar dan voor jezelf. En probeer helemaal in de mood (lees: nat) te zijn, voordat je jezelf begint aan te raken. Dus echt vertragen, vertragen, vertragen.”

Om de sessie af te sluiten deed Isabella nog een visualisatie om contact te maken met mijn meest sexy en zelfverzekerde zelf. Dat lukte heel goed, dus toen het gesprek was afgelopen voelde ik me helemaal on top of the world.

Sexual selfcare revolutie

Gek eigenlijk, dat we als vrouwen nooit geleerd hebben om onze seksualiteit te omarmen als een essentieel aspect van ons welzijn. Door bewust te zijn van onze seksuele energie en deze te cultiveren, kunnen we onze levenskracht versterken en een diep gevoel van empowerment ervaren.

Onze seksualiteit is een bron van kracht en vitaliteit die ons energie geeft en ons in staat stelt om volledig in contact te komen met ons lichaam en onze emoties. In essentie is sexual selfcare een daad van zelfliefde en zelfacceptatie. Het is een erkenning van onze waardigheid en het recht om te genieten van ons lichaam en onze seksualiteit, zonder oordeel of schaamte.

Bron van kracht, vitaliteit en plezier

Door onze seksualiteit te omarmen als een onderdeel van onze algehele gezondheid, kunnen we in onze kracht komen en een diep gevoel van vervulling ervaren. Het is tijd om de stigma’s te doorbreken, de kracht van onze seksualiteit te erkennen en te zien als een bron van kracht, vitaliteit en plezier.

Nu nog even de tijd en discipline vinden om twee keer per week een uur (!) met mezelf aan de slag te gaan.

Ik ging naar een Yoni Retreat; een 4-daagse reis door mijn vagina

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️