7 x hét ideale vega recept voor de koudere maanden (om je vingers bij af te likken!)
De zomer mag dan wel op zijn einde zijn gekomen en daarmee ook de dagen dat we lekker buiten op terrasjes in de zon zitten, maar dat betekent óók het knusse herfst- en winterseizoen weer voor de deur staat. Wat dat betekent? Tijd om te cocoonen en ein-de-lijk meer tijd om uitgebreid te koken.
Daarom delen we 7 x vegetarische recepten die perfect zijn nu de koudere maanden eraan komen.
Bovendien zijn ze om je vingers bij af te likken!
Vegetarische recepten voor de herfst en winter
Voor héérlijke en vegetarische recepten kloppen we maar al te graag aan bij ons culinaire zusje Culy. Want wie denkt dat vegetarisch of plantaardig eten saai of niet voedzaam zou zijn, heeft het meer dan mis.
Een vegetarisch dieet is, mits je weet hoe het moet aanpakken, kleurrijk, een smaakexplosie en bovendien hartstikke gezond en voedzaam.
Ken je deze gezonde en vegetarische recepten al? Door de romigheid zijn ze ideaal voor de koudere maanden.
Koelt het eenmaal wat af in september? Dan verlangen we toch echt naar pompoensoep. Het fijne daaraan is dat er tal van toffe varianten op te bedenken zijn, en dat deze Indonesisch geïnspireerde variant nog lekkerder is dan we hadden kunnen vermoeden.
Het vleugje Indonesië waarover we het hebben zit ‘m vooral in smaakmakers als kruidnagel, steranijs, citroengras en limoenblad, maar ook de toppings maken een trip naar Zuid-Oost Azië, met sambal en emping als grote sterren. Lekker? Niet normaal.
Bekijk hier het hele recept en de bereidingswijze.
Deze vegetarische pasta met paprikasaus en burrata is zó lekker dat je ‘m de volgende dag opnieuw wil maken. Dat zit ‘m in die rokerige smaak van de paprika, die simpelweg onweerstaanbaar is. Die paprika halen we overigens gewoon uit een pot; soms hoeft het allemaal niet te moeilijk. En dankzij deze shortcut zet je dit makkelijke pastagerecht ook nog eens binnen 15 minuten op tafel. Bingo!
In deze pasta combineer je het beste van twee wereld door romigheid wél te combineren met groenten. Stukken paprika beter gezegd, geroosterd en uit een pot. Die zorgen voor zoveel smaak dat je dit gerecht geheid vaker zal willen maken.
Bekijk hier het hele recept en de bereidingswijze.
Laksa is een superlekkere Aziatische soep op basis van kokosmelk en kruidenpasta. De soep kent verschillende variaties en wordt voornamelijk bereid in Singapore, Maleisië en Indonesië. Deze variant is op basis van kokosmelk met tofu, peultjes en gehakte pinda’s. Helemaal plantaardig dus. En geloof ons: om je vingers bij af te likken!
Bekijk hier het hele recept en de bereidingswijze.
Deze snelle vegan soba noodles met bosui zijn een favoriet op de redactie op een drukke doordeweekse dag. Want je zet het binnen 20 minuten op tafel. Amper werk, barstensvol smaak, glutenvrij én helemaal vegan. Lekker voor de lunch of als lichte avondmaaltijd!
Wij gebruiken voor dit gerecht soba noodles. Dat zijn die bruin-grijs gekleurde Japanse noodles gemaakt van boekweit, glutenvrij dus. Deze noodles kun je gewoon vinden in de supermarkt. Niet gevonden? Dan kan je natuurlijk ook jouw favoriete soort noodles gebruiken.
Bekijk hier het hele recept en de bereidingswijze.
Dit is spaghetti met spinazie zoals je ‘m nooit eerder hebt gehad. Met een knalgroene saus van tahin en salie namelijk.
Voor een vegan insteek maken we deze spaghetti met spinazie zonder dierlijke producten. Zo maken we de saus romig met tahin en gebruiken we vegan Parmezaanse kaas. Dit geeft namelijk een pittig smaakje aan de saus die goed samengaat met de zachte smaak van de tahin en de salie. Eet je wel kaas, voel je dan vrij om ‘gewone’ Parmezaan toe te voegen natuurlijk!
Bekijk hier het hele recept en de bereidingswijze.
Een té lekkere wittebonensoep met een heldere bouillon van miso. De soep is ook een beetje romig, omdat een deel van de bonen wordt gemalen door de bouillon. Dat maakt deze soep niet alleen licht en lekker, maar ook nog eens gezond, budget-proof én makkelijk. Wat wil je nog meer?
Bekijk hier het hele recept en de bereidingswijze.
Schoonheidsprijzen zal deze vega curry met paddenstoelen dan wel niet winnen, ons maakt ‘t niks uit. De smaak is zoals steeds wat telt. En die zit in deze mushroom masala – zo zul je ‘m in India aantreffen – meer dan goed.
En met een béétje uitgeruste kruidenkast hoef je voor deze vega curry met paddenstoelen helemaal niet zoveel in huis te halen. De meeste specerijen heb je waarschijnlijk standaard op voorraad; laat je dus vooral niet intimideren door de ingrediëntenlijst.
Bekijk hier het hele recept en de bereidingswijze.
Laat de kou en regen maar komen!