Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Voeding 17 dec 2018
Leestijd: 5 minuten

Met deze vegetarische hoofdgerechten steel je de (kerst)show tijdens het diner

7. Cannelloni met spinazie, ricotta en pompoen

Afbeelding vegetarisch hoofdgerecht bloemkoolpuree met paddenstoelen

Andijviestamppot of een stoofpotje met aardappelpuree: dat hebben we nu wel gezien. Bloemkoolpuree daarentegen is een stuk vernieuwender – en vooral heel lekker! Deze bloemkoolpuree met gebakken paddenstoelen en pastinaak ziet er ook nog eens chique uit.

Ingrediënten

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 1/2 witte ui
  • 1 teen knoflook
  • 250 ml slagroom
  • 1 laurierblaadje
  • 1/2 witte ui
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1 grote pastinaak
  • 2 portobello’s
  • 150 gram oesterzwammen
  • Handje amandelen
  • Handje amandelschaafsel

> Klik hier voor de bereidingswijze

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! ?

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt?‍♀️