Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Voeding 17 dec 2018
Leestijd: 5 minuten

Met deze vegetarische hoofdgerechten steel je de (kerst)show tijdens het diner

5. Gepofte knolselderij met hazelnootpesto en hangop

Afbeelding vegetarisch hoofdgerecht gepofte knolselderij

Deze heerlijke gepofte knolselderij met hazelnootpesto en hartige hangop kost wat tijd om te maken, maar heel weinig moeite. En lekker dat ‘ie is! Kan trouwens ook prima als voorgerecht voor Kerst.

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • Een snuf zout
  • 1 laurierblaadje
  • Flinke klont ongezouten roomboter

Voor de hangop:

  • 500 gram Griekse of Turkse yoghurt
  • Een snuf zout

Voor de hazelnootpesto:

  • 75 gram hazelnoten
  • 1 bosje basilicum, fijngehakt
  • 1 bosje bladpeterselie, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 200 ml olijfolie
  • Zout & peper

> Klik hier voor de bereidingswijze

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️