Met deze vegetarische hoofdgerechten steel je de (kerst)show tijdens het diner
3. Geroosterde aubergines met yoghurt & granaatappelpitjes (V*)
Als er één keuken is die veel te bieden heeft voor vegetariërs, is het de Israëlische wel. En dus zijn we uiteraard ook fan van Yotam Ottolenghi. Zijn geroosterde aubergines met yoghurtsaus en granaatappelpitjes zijn inmiddels een ware klassieker, en met dit recept maak je ze ook zelf voor je kerstdiner. Eventueel met plantaardige yoghurt te maken voor een vegan gerecht.
Ingrediënten
- 2 grote aubergines
- Olijfolie
- Grof zeezout en versgemalen zwarte peper
- 100 gram granaatappelpitjes (of van 1/2 granaatappel)
- 1 theelepel tijm
- 100 gram Griekse yoghurt
- 4 teentjes knoflook
- Paar takjes verse munt
- 1 biologische citroen
- Optioneel: krokant gebakken uitjes
> Klik hier voor de bereidingswijze