Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Voeding 17 dec 2018
Leestijd: 5 minuten

Met deze vegetarische hoofdgerechten steel je de (kerst)show tijdens het diner

1. Hasselback pompoen met maple syrup en chilipeper (V*)

Afbeelding vegetarisch hoofdgerecht hasselback pompoen

Ooit van ‘hasselback aardappels’ gehoord? Dat zijn aardappels waarin heel veel inkepingen zijn gemaakt, zodat ze niet alleen lekker knapperig zijn als ze uit de oven komen, maar er ook nog leuk uitzien als een waaiertje. En dat blijkt ook gewoon met pompoen te kunnen! Met dit recept tover je iets op tafel dat er supertof uitziet, makkelijk te maken is en vooral waanzinnig lekker is.

Vervang de roomboter door vegan boter als je ‘m vegan wilt maken.

Ingrediënten

  • 1 grote flespompoen
  • 6 tot 8 laurierblaadjes
  • Zout & peper
  • Olijfolie
  • 60 ml maple syrup
  • 3 eetlepels ongezouten roomboter
  • 1 rode chilipeper
  • 2 eetlepels appelazijn

> Klik hier voor de bereidingswijze

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️