Vegan Vrijdag: winterse salade met aardpeer, boerenkool en granaatappel
De zomer heeft misschien heel wat seizoensfruit te bieden, maar in de herfst en de winter zijn de groenten aan de beurt. Zo zijn de aardperen momenteel in seizoen. Een goed excuus om deze winterse salade (van zusje Culy) met aardpeer, boerenkool en granaatappelpitjes eens op tafel te zetten.
Ben je nog niet zo vertrouwd met aardpeer? Geef de groenten dan zéker eens een kans. Ze groeien in Nederlandse bodem, ze zijn de hele winter in seizoen en ze zitten boordevol gezonde stofjes.
Maar het aller belangrijkste is misschien nog wel dat ze een fenomenaal lekkere, diepe smaak hebben.
Lees ook: Wist je dat deze producten ‘accidently vegan’ zijn?
Benodigdheden voor 4 personen
- De pitjes van 1/2 granaatappel
- 125 gram boerenkool
- Twee handjes aardperen
- 50 gram hazelnoten, geroosterd
- Olijfolie
- Scheutje maple syrup
- Zout & peper
Zo maak je de winterse salade met aardpeer
Verwarm de oven voor op 180 graden. Boen de aardperen en snijd elke aardpeer in drie of vier lange plakjes. Hussel ze met wat olijfolie, zout en peper en verdeel ze over een bakplaat.
Good to know: De musthaves van het keukenkastje van iedere vegan
Bak de aardpeer in 30 tot 35 minuten gaar en krokant. Schuif de aardperen daarna naar één kant van de bakplaat en verdeel de boerenkool over de andere kant. Laat alles nog 5 tot 10 minuten roosteren in de oven, tot je krokante boerenkoolchips overhoudt.
Meng de aardperen, granaatappelpitjes en hazelnoten door elkaar in een kom. Klop een eetlepel olijfolie en een eetlepel maple syrup door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Meng door de salade. Voeg daarna de krokante boerenkoolchips toe.
Enjoy!
Meer vega(n) recepten?
- Vega Vrijdag: champignonsoep met gnocchi, spinazie en Parmezaan
- Vegan Vrijdag: Aziatische maaltijdsalade met Chinese kool en kokos
- Vega Vrijdag: Indiase rode curry (butter massala) met paneer