Vegan ravioli met kaas-walnotenvulling, paddenstoelen en groene kruidenbotersaus
Voor de één is koken een hobby waarbij ‘ie zonder na te denken uren in de keuken kan staan en het ene nieuwe, creatieve gerecht na de ander in elkaar kokkerelt. Maar nieuwe, smakelijke creaties bedenken kan ook bést lastig zijn. Helemaal als je nieuw bent in de plantaardige keuken. Daarom helpen we je graag een handje op weg met dit heerlijke gerecht met vegan ravioli, kaas-walnotenvulling, gebakken paddenstoelen en groene kruidenbotersaus.
Om je vingers bij af te likken en Veganuary (nog) makkelijker mee te maken!
Vegan ravioli met kaas-walnotenvulling, paddenstoelen en kruidenbotersaus
Dit heb je ervoor nodig:
Ingrediënten voor 4 personen
- 350 g gemengde paddenstoelen
- 200 g Violife Grated Mozzarella
- 200 g 00-bloem voor verse pasta
- 125 g Flora Plant ongezouten
- 200 g walnoten
- 50 g kikkererwtenmeel
- 10 g salie
- 10 g peterselie
- 10 g dragon
- 1 teentje knoflook
- 1 tl citroenrasp
- 100 ml water
- 1 el olijfolie
- zout en peper
Vind je vast ook leuk: Vegan Vrijdag: Indiase tomaten-kokossoep voor op koude dagen
Bereidingswijze
- Doe de 00-bloem en het kikkererwtenmeel in een kom, meng het mengsel kort door elkaar en maak een kuiltje in het midden. Giet de olijfolie en het water in het kuiltje en breng het mengsel langzaam met je handen samen. Haal het beginnende deeg uit de kom, verplaats dit naar een aanrechtblad en kneed 5 minuten tot een stevig deeg. Rol het deeg tot een bal, verpak dit in plasticfolie en leg gedurende 10 minuten in de koelkast.
- Maak ondertussen de vulling: hak 250 gram walnoten grof in de keukenmachine, verplaats de gehakte walnoten naar een kom en voeg hier 150 gram Violife Grated Mozzarella aan toe. Hak de overige walnoten grof en zet apart als garnering.
- Haal het pastadeeg uit de koelkast en verdeel dit in vier stukken, haal alle stukken deeg langzaam en voorzichtig door de pastamachine. Begin op de breedste stand en werk naar de smalste stand toe totdat je dunne lappen pasta overhoudt. Leg het uitgerolde pastadeeg op een met bloem bestoven aanrecht en snijd hier wanneer dit nodig is, repen van 10 centimeter breed van.
- Verdeel vervolgens de vulling over een van de deegstroken in hoopjes van 1 eetlepel die ongeveer 2 centimeter uit elkaar liggen. Leg hier vervolgens een nieuwe deegstrook op. Druk met je vingers voorzichtig het deeg over de vulling en zorg ervoor dat er geen lucht meer in het deeg zit. Gebruik vervolgens een raviolivormpje of glas om de ravioli een voor een uit te steken. Herhaal deze stap bij alle deegstroken.
- Haal de overgebleven deeg afsnijdsels nog een keer op dezelfde manier door de pastamachine en herhaal stap vier totdat het deeg en de vulling op zijn.
- Is het deeg en/of de vulling op? Tijd om de ravioli te koken. Verhit water in een ruime pan en voeg hier een snufje zout aan toe. Kook de ravioli per 5 stuks in de pan met kokend water, haal ze uit de pan wanneer ze boven komen drijven en bewaar ze op een bord. Herhaal deze stap tot alle ravioli gaar zijn.
- Terwijl je wacht tot de ravioli gaar zijn, snijd of scheur de paddenstoelen in stukken, verhit een koekenpan en bak de paddenstoelen 3-4 minuten op hoge temperatuur totdat ze goudbruin van kleur zijn.
- Snijd voor de groene kruidenbotersaus de salie, peterselie en dragon fijn, pers de knoflook en rasp de citroen. Doe Flora Plant in een steelpan en verhit dit op middelhoge temperatuur. Voeg de knoflook, citroenrasp en groene kruiden toe, laat 2-3 minuten mee pruttelen totdat de knoflook goudbruin kleurt en de kruiden beginnen te geuren.
- Verdeel de ravioli over vier borden, garneer met gebakken paddenstoelen en de overgebleven Violife Grated Mozzarella en verdeel tot slot de groene kruidenbotersaus en overgebleven walnoten over de vegan ravioli met kaas-walnotenvulling. Serveer de ravioli direct!
Enjoy!
Meer vegan recepten:
- Vegan Vrijdag: winterse salade met aardpeer, boerenkool en granaatappel
- Vegan Vrijdag: noodles met pulled oats, paksoi en pinda’s
- Vega(n) Vrijdag: ramen met miso, pompoen en tofu