Vegan Vrijdag: plantaardige pindamelk maken
De haver- cashew- of amandelmelk kunnen we inmiddels niet meer wegdenken uit de winkelrekken. Pindamelk daarentegen is lang niet zo ingeburgerd. Helemaal onterecht, blijkt met dit recept van ons zusje Culy. Want pindamelk is niet alleen superlekker, het is ook nog eens 100 procent vegan én makkelijk om zelf te maken.
Je kunt trouwens elke soort pinda gebruiken. Hou je van een geroosterde smaak, kies dan geroosterde pinda’s. Zelfs gezouten pinda’s kun je gebruiken, het meeste zout spoelt immers tijdens het weken weg. Dat deed Culy in dit recept ook, wat érg lekker was.
Not ready to go vegan yet? 5 manieren die je dieet al klimaat-vriendelijker maken
Benodigdheden voor 1 flesje pindamelk
- 150 gram pinda’s
- 900 ml water
- Een snufje zout
- 1/2 eetlepel pindakaas
- 1 eetlepel suiker (of een andere zoetstof)
Not ready to go vegan yet? 5 manieren die je dieet al klimaat-vriendelijker maken
Zo maak je zelf vegan pindamelk
Laat de pinda’s een nachtje weken in een kom water.
Giet ze af en blend ze de dag daarna samen met het water, het zout, de pindakaas en de suiker in een blender (of met de staafmixer).
Laat de pindamelk uitlekken in een schone theedoek (of kaasdoek). Giet de gezeefde melk in een flesje en zet koel.
Lekker in smoothies, in lattes, bij je havermout of gewoon zo, als vieruurtje.
7 plantaardige alternatieven voor koemelk (en de pros en cons)