Vegan Vrijdag: makkelijke pindakaasnoodles
Deze vegan pindakaasnoodles van zusje Culy zijn een superhandig basisrecept dat je makkelijk naar je eigen hand kunt zetten. Wij vinden het bijvoorbeeld heerlijk om deze noodles aan te kleden met flink wat groenten, zoals gestoomde broccoli en paksoi. En geloof ons maar, dat is een érg goed idee.
In feite kun je voor deze vegan pindakaasnoodles elk soort plantaardige noodlesoort gebruiken. Let er dus even op dat je bijvoorbeeld rijst- of tarwenoodles koopt in plaats van eiermie.
Een kijkje in de remote keuken van de BEDROCK-redactie: Rosa in Portugal
Bron:
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram (vegan) noodles
- 3 eetlepels pindakaas
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 1 eetlepel zwarte azijn (toko, of vervang eventueel door rijstazijn)
- 3 eetlepels sojasaus
- 1/2 eetlepels suiker
- 1/2 eetlepels chili olie
- 2 teentjes knoflook, geperst
Onze favoriete vitamines en supplementen (mét uitleg waarom we die slikken)
Voor de afwerking:
- 2 stengels bosui, in ringetjes
- 2 eetlepels pinda’s, gehakt
- (Crispy) chili olie
Zo maak je de vegan pindakaasnoodles
Doe de pindakaas samen met de sesamzaadjes, de zwarte azijn, sojasaus, suiker, knoflook en chiliolie in een kom. Mix daarna met een garde tot een gladde saus.
Kook de noodles vervolgens volgens de verpakking. Vul vervolgens 1/4 van een kop met het kookwater en voeg dit toe aan de mengkom. Roer nogmaals. Giet de noodles af en voeg ze toe aan de mengkom. Mix alles door elkaar.
Schep tot slot de vegan pindakaasnoodles in kommen en maak af met de toppings: pinda’s, bosui en wat chili-olie.