Vegan Vrijdag: noedelsalade met miso en bloemkool
Elke dag bedenken wat je moet eten en dat dan ook nog eens voor de lunch: wij vinden het soms best een opgave. We zijn dan ook erg dankbaar dat we weer een nieuwe favoriet hebben ontdekt: dit keer een héérlijke vegan noedelsalade met miso-bloemkool van zusje Culy. Zowel warm als koud verslavend lekker.
Het enige waar je goed op moet letten is de furikake, een Japans strooisel van zeewier en sesamzaadjes. In de meeste furikake zitten ook nog stukjes gedroogde tonijn, maar er zijn ook vegan varianten op de markt. Vegan furikake kun je makkelijk online kopen, bijvoorbeeld hier.
https://www.bedrock.nl/vegan-voorraadkast/
Benodigdheden voor 2 personen à 4 personen:
- 1 bloemkool
- 60 ml olijfolie
- 2 eetlepels tahin
- 1 eetlepel witte miso
- 2 theelepels rijstazijn
- 1,5 eetlepels water
- 2 theelepels vegan furikake + extra
- 180 gram vegan noodles
- 2 stengels bosui, in ringetjes
- Zout & peper
Not ready to go vegan yet? 5 manieren die je dieet al klimaat-vriendelijker maken
Optioneel:
- Chili-olie (deze is erg lekker)
- Handje fijngehakte koriander
- Gehakte pinda’s
Zo maak je de vegan noedelsalade met bloemkool en miso
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Breek de bloemkool met je handen in kleine roosjes en doe ze in een grote kom. Voeg de olijfolie toe, de furikake en zout en peper. Even goed mengen en hup, op een bakplaat ermee.
Rooster de bloemkool ongeveer 20 minuten in de hete oven, tot ‘ie gaar en mooi bruin is (met andere woorden: als ‘ie er zó lekker uitziet dat je jezelf amper kunt bedwingen).
Klop ondertussen de miso met de tahin, de rijstazijn en het water door elkaar tot een glad mengsel. Zet opzij.
Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af.
Meng de geroosterde bloemkool met de miso-dressing tot alles goed is bedekt. Voeg ook de noodles toe en maak af met wat extra furikake en de ringetjes bosui.
Deze noedelsalade is zowel warm als koud érg lekker en de ideale lunch-to-go.
Enjoy!