Tijd voor pauze! Dit zijn de 5 lekkerste vegan lunchbroodjes
Inmiddels zijn we allemaal al een aardig lange tijd aan het thuiswerken. Op een drukke werkdag is het belangrijk om goed te lunchen, zodat je daarna weer genoeg energie hebt om de dag goed door te komen. Wanneer je vegan bent, merk je misschien dat je toch wel héél vaak terugvalt op een broodje met hummus. Wil je een keer wat nieuws proberen? Dan zijn dít je 5 nieuwe vegan go to lunchbroodjes.
Een vegan lunch hoeft echt niet saai te zijn!
5 recepten voor lekkere vegan lunchbroodjes
Met deze lekkere vegan lunchbroodjes ben je goed bezig voor het klimaat én kun je optimaal genieten van je pauzemomentje.
1. Vegan hotdog
Doe eens gek en verwen jezelf tijdens de lunch met een vegan hotdog! Hiervoor is een goede vegan worst essentieel, bijvoorbeeld de Beyond Sausage. Met wat zuurkool en augurkjes maak je dit smakelijke broodje af.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 Beyond Sausages (of andere vegan worsten)
- 2 (vegan) hotdogbroodjes (liefst brioche)
- Handje zuurkool
- 1 theelepel ingelegd mosterdzaad
- 3 eetlepels vegan mayonaise
- 1 flinke theelepel (vegan) mosterd
- Een paar plakjes augurk
- Gefruite uitjes
> Bereiding: vegan hotdog
2. Sandwich met citroen-kikkererwtenspread
Deze citroen-kikkererwtenspread is toch net even wat spannender dan de doorsnee hummus. Met verschillende kruiden zoals dille en peterselie is die heerlijk op smaak. Smeer de spread op een lekker dik stuk volkoren brood en genieten maar!
Ingrediënten voor 3 sandwiches:
- 1 blik kikkererwten (265 gram uitlekgewicht)
- Sap van een halve citroen
- ½ teentje knoflook
- 3 eetlepels hummus
- 2 theelepels olijfolie
- 1 theelepel mosterd
- 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
- 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- 1 stengel bosui, fijngehakt
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel zwarte peper
> Bereiding: Sandwich met citroen-kikkererwtenspread
3. Bao met kroket van edamame en Sriracha
Voor een exotische lunch maak je deze bao met kroket van edamame en Sriracha. Ze zien er behoorlijk spectaculair uit, maar zijn gelukkig niet eens zo moeilijk om te maken. Door de spice van de Sriracha zet je je dag weer voort met een kick!
Ingrediënten voor 8 baobroodjes:
- 8 baobroodjes, ontdooid
- 2 eetlepels pinda’s, gehakt
- Paar takjes verse koriander
- Sriracha
- 300 gram edamameboontjes (zonder peul), ontdooid
- 2 teentjes knoflook, geraspt
- 1 avocado
- Sap en rasp van 1/2 limoen
- 1 groene peper, zonder zaadjes en fijn gehakt
- 1 theelepel misopasta
- Flinke snuf zwarte peper
- Handje koriander, fijn gehakt
- Schaaltje panko
> Bereiding: bao met kroket van edamame en Sriracha
4. Vegan wentelteefjes met aardbeien
Voor de zoetekauwtjes onder ons zijn wentelteefjes voor lunch ook geen slecht idee. En dé perfecte manier om je oude sneetjes brood op te maken. Voor variatie kun je de aardbeien ook vervangen door blauwe bessen of banaan.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 ml sojamelk
- 5 Calinda aardbeien
- Zakje vanillesuiker (8 gram)
- 2 eetlepels volkorenmeel
- 4 “oude” boterhammen
- Olie om in te bakken
- Ahornsiroop
> Bereiding: vegan wentelteefjes met aardbeien
5. Wrap met kerrie-bloemkool, hummus en rucola
Een andere makkelijke manier om je lunch wat spannender te maken, is je boterham vervangen door een wrap. Deze variant met kerrie-bloemkool, hummus en rucola is een ware Libanese smaakexplosie. En door alle groentjes ook nog eens heel gezond!
Ingrediënten voor twee wraps
- 650 gram bloemkool in roosjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels kerrie
- Zeezout
- 2 Libanese wraps, gewone wraps of pita’s
- 100 gram rucola
- 2 bosuitjes in ringetjes
- 2 eetlepels koriander fijngehakt
- Hummus
- Za’atar naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
> Bereiding: gezonde wraps met kerrie-bloemkool, hummus en rucola
Smullen maar!