Inspiratieloos voor het (vegan) kerstdessert? Maak deze haver-notencrumble met fruit & vanille-ijs
De kerstdagen komen er weer aan en dat betekent dat we weer flink gaan uitpakken. Wie zegt dat de tafel met kerst alleen perfect is als er borden vol vlees op ligt? We helpen je aan héérlijke vegan kerstinspiratie om je familie en geliefden mee te verrassen aan tafel. Bijvoorbeeld met dit verrukkelijke vegan dessert: haver-notencrumble met fruit & vanille-ijs.
Een perfect gerecht om het kerstdiner mee af te sluiten. Want wie houdt er nou niet van toetjes? En wedden dat niemand merkt dat er geen dierlijke producten aan te pas komen?
Vegan kerst dessert
Heb je geen tijd (of zin) om fruit te schillen en te snijden? Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor voorgesneden stukjes fruit. Zo tover je een heerlijk dessert op tafel zonder lang in de keuken te hoeven staan en kan je lekker lang tafelen met je gezelschap.
https://www.bedrock.nl/vegan-kerst-ontbijt/
Ingrediënten
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 1 verpakking (550 g) AH ananas, cantaloupe en watermeloen
- 300 g (plantaardig) vanille-ijs
Voor de haver-notencrumble:
- 100 g grove havervlokken
- 75 g (plantaardige) boter, op kamertemperatuur en in kleine stukjes
- 75 g kristalsuiker
- 50 g pecannoten, grof gehakt
- 1 tl kaneel
- ½ tl gemalen nootmuskaat
- ¼ tl gemalen kruidnagel
- zout
Ook lezen: Merry (vegan) christmas! Dit is Bedrock’s vegan kerstmenu
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng de havervlokken, boter, suiker, kaneel, gemalen nootmuskaat, gemalen kruidnagel en een snuf zout in een grote mengkom. Gebruik je handen of een vork om brokjes te maken van het deeg tot het een kruimelige structuur heeft.
- Verdeel de crumble over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de haver-notencrumble 15-20 minuten in het midden van de oven totdat het goudbruin kleurt en knapperig is geworden. Verdeel halverwege de baktijd de pecannoten over de bakplaat, en hussel de crumble om. Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Verdeel het fruit over dessertkommetjes, samen met de haver-notencrumble en een bolletje vanille-ijs. Serveer direct.
Fijne kerstdagen!
https://www.bedrock.nl/enige-vegan-tijdens-kerst/