Merry (vegan) Christmas! Dit is Bedrock’s vegan kerstmenu van dit jaar
Een vegan kerstmenu uitdenken, klinkt dat als een hele uitdaging? Geen paniek, Bedrock heeft een vegan kerstmenu samengesteld waar echt iédereen blij van wordt. Bomvol lekkere en gezonde ingrediënten. Merry (vegan) christmas!
Dit vegan kerstmenu hebben we samengesteld met de hulp van zusje Culy. Het menu bestaat uit 4 gangen en is naast 100 procent vegan ook gewoon ontzettend lekker. Ja, óók dat familielid dat van vlees houdt gaat hier blij van worden!
Bedrock’s vegan kerstmenu
Vegan amuse: samosa’s met biet, venkel, sinaasappel en walnoot
Zet je deze vegan samosa’s met biet, venkel, sinaasappel en walnoot op tafel, dan krijg je ongetwijfeld bewondering van je gasten. Weten we zeker.
> Naar recept: Vegan samosa’s met biet, sinaasappel en walnoot
Vegan voorgerecht: winterse gazpacho van kerstomaat, mandarijn en kakifruit
We weten wat je denkt: gazpacho, da’s toch koude soep? In de winter? Yes en yes. Maar feit is dat gazpacho je smaakpapillen doet ontwaken (en dat wil je als er nog een heel kerstdiner volgt).
Bovendien is dit een winterse gazpacho. Wel koud geserveerd, maar tóch verwarmend door de smaken van winterfruit (mandarijn, kakifruit) en kaneelcroutons. Hier ga je het nog warm van krijgen. Let op: gebruik plantaardige boter.
> Naar recept: winterse gazpacho met kerstomaat, mandarijn en kakifruit
Vegan hoofdgerecht: biet wellington
We deelden al eerder dit geweldige recept voor vega biet wellington, maar wil je van dit gerecht een veganistisch hoofdgerecht (voor kerst) maken? Dat kan! Vervang het bladerdeeg dan door vegan bladerdeeg en let op dat je veganistische glühwein koopt. Vervang ten slotte de eidooiers voor het bestrijken van het bladerdeeg door kokosolie.
> Naar recept: vegan biet wellington
Vegan nagerecht: haver-notencrumble met fruit & vanille-ijs
Een perfect gerecht om je vegan kerstmenu mee af te sluiten. Want wie houdt er nou niet van ijs? En wedden dat niemand merkt dat er geen dierlijke producten aan te pas komen?
> Naar recept: Haver-notencrumble met fruit & vanille-ijs