Vegan Vrijdag: Indiase pompoencurry met karwijzaad
Recepten voor curry’s kunnen nog wel eens afschrikken vanwege van hun ellenlange lijst aan ingrediënten. Bij deze vegan curry met pompoen, kokosmelk, kikkererwten en karwijzaad (van zusje Culy) beloven we dat dat reuze meevalt. Ideaal voor op drukke dagen!
Met het aanbreken van de herfst zijn er weer heel veel lekkere groenten in het seizoen. Pompoen is daar natuurlijk één van. In deze vegan curry steelt ‘ie in ieder geval de show.
Leer vegan koken à la een sterrenchef (tips van Gordon Ramsay)
Benodigdheden voor 3 à 4 personen
- 800 gram pompoen, geschild en in blokjes
- 800 ml kokosmelk
- 1 handje korianderblaadjes
- 1 eetlepel karwijzaad
- 1/2 eetlepel korianderzaad
- 1/2 eetlepel peper
- 1/4 eetlepel kurkuma
- 1 eetlepel kerrie
- 1 groentebouillonblokje, verkruimeld
- 2 eetlepels kokosolie
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1 gele ui, fijn gehakt
- 1 blik kikkererwten, uitgelekt
- Zout & peper (naar smaak)
Vegan curry met pompoen, kokos en karwijzaad
Breng een grote pan met ruim gezouten water aan de kook. Voeg ook de kurkuma toe aan het kookwater. Kook hierin de pompoenblokjes gaar en giet ze af. Zet apart.
Verwarm de kokosolie op medium vuur en bak de knoflook en de ui tot de uien glazig zijn.
Voeg peper, karwijzaad, korianderzaad en kerrie toe en roer goed. Bak nog een minuutje. Voeg de gekookte pompoen, het bouillonblokje en de kokosmelk toe en roer nogmaals. Laat de pompoencurry inkoken tot hij de gewenste dikte heeft, dit duurt ongeveer een kwartiertje.
Werk de vegan curry af met zout en peper en serveer met korianderblaadjes. Lekker met naan, rijst of papadums!
Vega Vrijdag: zo maak je easy peasy vegan kruidenboter (mét video)