Vegan vrijdag: zomerse curry met mais, tomaat en tamarinde
Een curry in de zomer? Ja hoor! Deze vegan curry is lekker fris en bevat heel wat groenten uit het seizoen, zoals tomaatjes en mais. Het recept is afkomstig van ons zusje Culy en is best te omschrijven als een licht, fris en voedzaam gerecht.
Deze vegan curry is dus perfect voor de zomerse dagen, ook wanneer het weer niet al te denderend is.
Benodigdheden voor 4 personen:
- Scheut plantaardige olie
- 2 theelepels venkelzaad
- 2 theelepels korianderzaad
- 2 theelepels chilivlokken
- 4 tenen knoflook, geperst
- 1 groene chilipeper, grof gehakt
- 400 ml kokosmelk uit blik
- 2 eetlepels tamarindepasta
- Snuf paprikapoeder
- 1 theelepel geraspte gember
- 1 kilo (kers)tomaatjes, de grotere gehalveerd
- Mais van 1 grote maiskolf (of 285 gram mais uit blik)
- 1 blik baby mais, afgelekt en in schijfjes
- Handje verse munt
- 1 limoen, in partjes
- 4 eetlepels plantaardige yoghurt
- 4 eetlepels pinda’s, fijngehakt
https://www.bedrock.nl/vegan-snoepjes/
Zo maak je de vegan curry
Verwarm een grote pan op medium vuur en verhit een scheut plantaardige olie. Fruit daarin het venkelzaad, korianderzaad en de chilivlokken gedurende een paar minuten aan. Blijf goed roeren.
Voeg daarna de knoflook toe de groene peper toe en roer nog een paar minuutjes. Zorg dat de knoflook niet bruin kleurt, draai desnoods je vuur lager om dat te vermijden.
Voeg de kokosmelk, de tamarindepasta, het paprikapoeder, de gember en de kerstomaatjes gelijktijdig toe en laat alles op medium vuur inkoken tot de kokosmelk een beetje indikt. Reken hiervoor ongeveer 15 à 20 minuten uit.
Voeg de twee soorten mais toe en laat een paar minuten meekoken. Serveer de vegan curry in kommen en maak elke kom af met wat een eetlepel yoghurt, de gehakte pinda’s, een paar blaadjes verse munt en een partje limoen.