Vegan Vrijdag: vegan chocolademousse met maar 4 ingrediënten
Een vegan toetje op tafel zetten kan nog wel ‘ns de nodige stress opleveren. Want waar begin je, als je geen boter, room of eieren mag gebruiken? Nou, bij deze vegan chocolademousse bijvoorbeeld. Met slechts vier ingrediënten kan dit onmogelijk mislukken. Houden we van!
Het geheime ingrediënt in deze vegan chocolademousse? Da’s silken tofu: die zijdezachte variant van de populaire vleesvervanger. Die haal je bij grotere supermarkten of bij de toko, waar je ‘m vaak ook nog eens vers kunt scoren (tip!).
Kies voor de chocolade vooral je favoriete donkere chocolade uit (wij zijn bijvoorbeeld erg fan van die van The Chocolate Makers). En met die adviezen kan dit toetje onmogelijk mislukken…
Deze heilzame kruiden groei je makkelijk in je eigen moestuin
Ingrediënten voor 4 porties:
- 300 gram silken tofu
- 150 gram pure (vegan) chocolade
- 2 eetlepels koffielikeur
- Snuf grof zeezout (+ extra)
Onderzoek: deze kaassoort bevat meer vitamine dan je waarschijnlijk denkt
Vegan chocolademousse
Smelt de chocolade au bain marie. Dat wil zeggen: breng een pan met water aan de kook en plaats daar een hittebestendige kom of schaal op. Breek de chocolade in die schaal en wacht geduldig – en al roerend – tot de chocolade gesmolten is. Haal de schaal daarna van de pan en laat de gesmolten chocolade een beetje afkoelen.
Mix de zijden tofu samen met de koffielikeur en een snufje zout in de blender (of gebruik een mengkom en je staafmixer). Spatel de gesmolten chocolade daar vervolgens bij en mix tot een luchtige, homogene massa.
Verdeel deze mousse over vier glaasjes en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.
Maak de vegan chocolademousse af met wat extra grof zeezout.
Good News: de McPlant komt vast op de menukaart bij McDonald’s