Vega Vrijdag: broccolisalade met amandel en miso-sinaasappeldressing
Het is vrijdag, dus is het weer tijd voor een heerlijk vegetarisch of plantaardig recept! Dit keer delen we een vernieuwende vegan broccolisalade van ons culinaire zusje Culy. De salade wordt eenvoudig bereid, maar vergis je niet: dit is een smaakbom! En dat heeft alles te maken met de dressing waar onder andere miso, sinaasappelsap en rode ui doorheen gaat.
Of je nu een lekker bijgerecht of een handige salade voor tijdens de lunch óf avond zoekt: deze gezonde broccolisalade is zonder twijfel een goeie optie.
Broccolisalade met amandel en miso-sinaasappeldressing
Dit heb je nodig:
Ingrediënten voor 3 à 4 personen
- 1 broccoli, in roosjes
- 200 gram spitskool, in fijne snippers
- 100 gram gele rozijnen
- 100 gram amandelen, gehakt
- 2 stengels bosui, in ringetjes
Voor de dressing:
- Sap van 1 sinaasappel
- 2 theelepels (witte) miso
- 2 theelepels amandelpasta
- 1 kleine rode ui, in grove stukken
- Scheutje neutrale olie (bijv. zonnebloemolie)
Zo maak je de gezonde broccolisalade
- Doe alle ingrediënten voor de salade in een grote kom.
- Doe de ingrediënten voor de dressing in een maatbeker en mix met de staafmixer tot een gladde massa.
- Voeg de dressing toe aan de kom met groenten en roer goed zodat de dressing gelijkmatig verdeeld is over alle groenten.
And there you go: een geheel veganistische, smaakvolle salade waar je je gezelschap geheid mee zal verrassen!
Meer vegetarische kookinspiratie?
- 8 vega recepten om de Week Zonder Vlees mee te rocken (doe je ook mee?)
- 8 x inspiratie voor heerlijke vegan paasontbijtjes
- Het lekkerste vegan comfort food voor op baaldagen (en tijdens de winterblues)