Vega Vrijdag: rode bietensoep met appeltjes, zure room en dille
Soep is een geweldige vitamineboost en een makkelijke manier om aan die 500 (!) gram groenten per dag te komen. Daarbij zijn er ontzettend veel toffe vega soepen zodat je ook nog eens makkelijk kunt variëren. Kende je deze rode bietensoep met appeltjes, zure room en dille (van ons zusje Culy) bijvoorbeeld al? Vega, gezond en bovenal: ultiem lekker.
Wil je deze soep veganistisch maken? Het enige dat je hoeft te vervangen is de zure room. Kies in de plaats een plantaardig alternatief, zoals haverroom van Oatly.
Ook goed om te weten: deze soep kun je zowel warm als koud eten. Handig, nu het weer sowieso erg op en af gaat!
Waarom we plantaardige zuivel wél zuivel zouden mogen noemen
Benodigdheden voor 4 personen
- Olijfolie
- 1 grote witte ui
- 1 teentje knoflook
- 1 duim gember, geschild
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes
- 1 grote wortel, in stukjes
- 500 gram rode bieten, geschild en gekookt
- 400 ml groentebouillon
- 1 scheutje appelazijn
- 1 theelepel kerriepoeder
Voor de afwerking:
- 1 groene appel, in heel kleine blokjes gesneden
- 4 eetlepels zure room
- Bosje verse dille
Rode bietensoep met appeltjes, zure room en dille
Maal de ui, knoflook, gember, bleekselderij en wortel in een blender tot kleine stukjes.
Fruit de inhoud van de blender aan in een laag olijfolie op medium vuur. Voeg de bietjes en het kerriepoeder toe en bak mee. Schenk er de groentebouillon en een scheutje appelazijn bij en laat 20 minuten pruttelen.
Mix de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Proef en kruid af met zout en peper.
Werk af met zure room, de fijngesneden appeltjes en een paar takjes verse dille. Lekker met nog wat extra zwarte peper van de molen.
Enjoy!