Vega Vrijdag: pasta met broccoli, citroen en chili
Een snelle vega pasta met flink wat groenten en ontzettend veel smaak: dat is exact hoe we dit recept van zusje Culy zouden omschrijven. En van dat soort recepten worden wij natuurlijk dolgelukkig.
Dat broccoli razend gezond is, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Naast heel wat vezels bevat de groente ook vitamine C, ijzer en kalium: allemaal stofjes waar je lichaam blij van wordt.
Benodigdheden voor 2 personen
- 250 gram pasta (bv. rigatoni)
- 5 teentjes knoflook, in dunne schijfjes
- 1 eetlepel chilivlokken (+ extra)
- 1 broccoli, in roosjes
- Flinke scheut olijfolie
- 50 gram parmezaan, gemalen
- Zwarte peper
- Rasp en sap van 1/2 citroen
Hotspot-alert! Bezoek deze 9 nieuwste vegan restaurants in Nederland eens
Vega pasta met broccoli, citroen en chili
Doe de broccoliroosjes in een blender en maal ze fijn. Heb je geen blender, dan kun je ze natuurlijk ook met een mes zo fijn mogelijk hakken.
Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Kookt het water, voeg dan de gemalen broccoli en de pasta toe. Kook de pasta al dente. Schep er een kopje pastawater uit, zet dat apart en giet de pasta met de broccoli af in een zeef (de openingen van een vergiet zijn mogelijk te groot voor de fijne stukjes broccoli).
Wanneer de pasta kookt, verhit je de olijfolie in een grote pan op medium vuur. Fruit er de schijfjes knoflook in aan maar zorg dat ze niet bruin worden. Maal hier flink wat zwarte peper overheen. Voeg ook de chili toe.
Roer er nu de pasta met broccoli, het kopje pastawater, de gemalen parmezaan en het sap van 1/2 citroen door. Laat nog een minuutje koken en roer goed zodat alle smaken goed mengen.
Serveer de pasta met broccoli met de geraspte citroenschil en extra chilivlokken.
Vega Vrijdag: stamppot met parmezaan, paddenstoelen en boerenkool