Vega Vrijdag: vega traybake van witlof en Camembert
Vegetarisch eten wordt pas echt makkelijk als je alle ingrediënten maar op een bakplaat hoeft te gooien en de oven vervolgens al het werk doet. Dat is precies het geval bij deze vega traybake van witlof en Camembert van zusje Culy. Door de aardappeltjes en de tomaatjes heb je binnen no time een complete maaltijd op tafel.
Probeer nou nog maar eens te beweren dat vegetarisch eten een hele opgave is…
Benodigdheden voor 4 personen
- 6 stronkjes witlof
- 1 kilo kleine aardappeltjes (bijv. Roseval), gewassen en in halve maantjes
- 250 gram Camembert, in stukjes
- Paar takjes verse tijm
- 2 grote rode uien, in reepjes
- 500 gram kerstomaatjes
- Olijfolie
- Zout & Peper
Vega traybake van witlof en Camembert
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Neem er een bakplaat met opstaande rand bij en besprenkel met wat olijfolie.
Snijd de harde stukken van de stronkjes witlof en pluk de blaadjes ervan af. Verdeel die over de bakplaat.
https://www.bedrock.nl/vegetarische-salades/
Schik er de aardappeltjes, de stukjes Camembert, de tomaatjes en de rode ui tussen. De bakplaat mag goed vol liggen, alles zal toch nog een beetje krimpen door de hitte. Ook als je het gevoel hebt dat je bakplaat véél te vol is garanderen we je: het komt goed.
Besprenkel nog eens met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Maak af met de takjes verse tijm.
Schuif de vega traybake in de hete oven en verwarm ‘m voor 20 minuten. Prik daarna in de aardappeltjes om te checken of ze al gaar zijn. Zo niet, geef ze dan nog 5 à 10 minuten langer.