Vega Vrijdag: snelle vega rijstbowl met ei en bosui (in 5 minuten klaar!)
Of je nou liefdesverdriet hebt, overprikkeld bent na een lange kantoordag of gewoon snel eten wil na het sporten: soms wil je gewoon écht geen uren in de keuken staan. In zulke gevallen is het natuurlijk wél zo fijn om niet terug te vallen op fast food, maar gewoon een lekker voedzaam bordje eten op tafel te zetten. En dat heb je met deze snelle vega rijstbowl van zusje Culy gevonden.
En zet je timer maar vast, want deze vega rijstbowl is letterlijk in 5 minuten klaar. Heb je nou toch wat meer tijd en nog restjes groenten die je op wil maken? Dan kun je die er altijd nog naast serveren, voor extra gezonde stofjes.
Benodigdheden voor 1 persoon
- 2 stengels bosui
- 1 eetlepel chili-olie
- 2 eieren
- 125 gram gestoomde witte rijst
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepels water
- 1/4 theelepel suiker
Zo laat je je lijf juist vóór je werken, in plaats van tegen je
Vega rijstbowl met ei en bosui (in 5 minuten klaar)
Snijd de stengels bosui in stukjes van 3 centimeter en halveer ze door de lengte.
Verwarm de gestoomde rijst volgens de verpakking.
Verhit de chili-olie op medium vuur en maak twee spiegeleitjes van de eieren.
Schep de warme rijst in een kom en schik de spiegeleitjes er bovenop.
Bak de bosuitjes in dezelfde pan. Voeg de sojasaus, het water en de suiker toe en laat 30 seconden zachtjes pruttelen. Schenk dit over de eieren en druppel er nog wat extra chili-olie bovenop. Serveer de vega rijstbowl onmiddellijk. Klaar!