Vega Vrijdag: regenboogwortels met sinaasappel en honing
Heb je na al die feestdagen behoefte aan een lekker licht maaltje? Deze regenboogwortels met sinaasappel en honing zijn exact wat je nodig hebt. Lekker bij je favoriete vleesvervanger of gewoon zo, als lichte lunch.
Daarbij kun je de regenboogwortels ook heel makkelijk vegan maken. Vervang de boter daarvoor door een plantaardig alternatief en gebruik ahornsiroop in plaats van honing.
Ingrediënten voor 4-6 personen
- 600 gram regenboogwortels
- 2 sinaasappels
- Peper en zout
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels honing
Gooi dat sapje aan de kant: waarom je vandaag níet hoeft te detoxen tot Oudjaar
Zo maak je de regenboogwortels met sinaasappel en honing
Schil de wortels en halveer ze over de lengte. Als er erg dikke wortelen tussen zitten, snijd je die over de lengte in kwarten. Leg ze in een ondiepe (koeken)pan en voeg sinaasappelsap toe tot de wortels nét onder staan. Breng aan de kook. Laat de wortels 10 minuten koken, of tot ze net gaar zijn.
Giet af en bak de regenboogwortels nog even aan in een koekenpan met de boter en honing. Breng op smaak met peper en zout.
De perfecte vegan vervanger voor Parmezaanse kaas: edelgistvlokken