8 vega recepten om de Week Zonder Vlees mee te rocken (doe je ook mee?)
Taco’s met rode linzen
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g zoete aardappelen
- 300 g gekookte rode linzen
- 150 g spinazie
- 1 el plantaardige olie
- 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix 1 stuk limoen
- 1 el chipotle paste
Toppings & bijgerecht
- 200 g romeinse sla
- 30 g verse koriander
- 200 g kerstomaten
- 1 verpakking Santa Maria Taco Shells
- 2 dl zure room
- 1 zakje Santa Maria Dip Mix Cheese
Ingelegde uien
- 1 stuk rode ui
- 0.5 dl witte wijnazijn
- 1 tl suiker
- 0.5 tl zout
Bereidingswijze
1. Verwarm een pan op middelhoog vuur en schil de aardappel in stukjes van 1 x 1.
2. Voeg de olie en de zoete aardappel toe in de pan. Bak het vervolgens ongeveer 10 tot 15
minuten, tot de stukjes zacht worden.
3. Maak vervolgens de ingelegde rode ui. Snij de rode ui in plakjes en leg ze vervolgens in een
kom. Voeg het zout, suiker en de azijn toe. Roer tot het zout en de suiker grotendeels zijn
opgelost. Zet opzij.
4. Voeg de linzen en de spinazie toe aan de aardappelen in de pan en laat nog 5-10 minuten
bakken.
5. Giet intussen de zure room in een kom en meng met de Cheese dip mix. Zet opzij.
6. Voeg de Taco seasoning mix en het sap van de limoen toe. Roer goed door elkaar.
7. Dien op met tacoschelpen, tomaten, sla, Cheese dip, koriander en ingelegde rode ui.