8 vega recepten om de Week Zonder Vlees mee te rocken (doe je ook mee?)
Krokante vega bloemkool taco’s
Ingrediënten voor 4 personen
Krokante bloemkooltaco’s
- 1 stuk bloemkool
- 2 el plantaardige olie
- 1 el water
- 300 g rode kool
- 30 g verse koriander
- 1 limoen
- 0.5 tl zout
- 1 verpakking Santa Maria Tortilla Corn & wheat Medium (8 pack)
- 1 zakje Santa Maria Crispy Chicken Seasoning Mix
Toppings & bijgerecht
- 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Mild 200 g gemengde sla
- 100 g fetakaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 ̊C, bij voorkeur op stand hete lucht.
2. Snijd de bloemkool in roosjes.
3. Doe de bloemkoolroosjes in een kom en voeg de Crispy Chicken Seasoning Mix, 2 eetlepels
olie en 1 eetlepel water toe. Meng goed.
4. Verdeel de bloemkool over een ovenschaal en giet er de kruidenmix over die niet aan de
bloemkool is blijven plakken.
5. Laat ongeveer 15-20 minuten braden in de oven tot de bloemkool een mooie kleur heeft en
al wat zacht wordt.
6. Snijd intussen de rode kool in dunne plakjes, bij voorkeur met een mandoline. Doe de kool in
een kom en besprenkel met limoensap, voeg daarna het zout toe. Meng goed. Snijd de
koriander fijn en roer het voorzichtig door de kool.
7. Dien op met warme mais- en tarwetortilla’s en vul met de rode kool en de geroosterde
bloemkool, werk af met de bonensalsa, de koolsalade en fetakaas.