8 vega recepten om de Week Zonder Vlees mee te rocken (doe je ook mee?)
Gele linzencurry
Ingrediënten
- 350 g Quorn vegetarische stukjes dés
- 800 g flespompoen, in kleine blokjes 400 g linzen uit blik
- 400 g sperziebonen
- 400 ml kokosmelk
- 250 ml water
- 2 platbroden
- 2 el gele currypasta
- 15 g verse peterselie zonnebloemolie
- zout en peper
Bereidingswijze
- Verhit zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en voeg wanneer de olie is opgewarmd de gele currypasta toe en roer goed door. Pas op dat de currypasta niet aanbakt.
- Voeg na 3 minuten de pompoenblokjes samen met kokosmelk en water toe aan de pan en laat het geheel 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
- Spoel de linzen om en laat deze uitlekken voordat je deze samen met de sperziebonen en de stukjes dés toevoegt aan de pan. Laat het geheel nog 5-10 minuten pruttelen op laag vuur.
- Bereid ondertussen het platbrood volgens de instructies op de verpakking.
- Serveer de gele linzencurry met pompoen en stukjes dés met platbrood.