Vega Vrijdag: vega ravioli met groene asperges en tuinerwten
Deze vega ravioli van zusje Culy is een ode aan de lente. Want met de groene asperges, doperwten en een fris kneepje citroen past dit eenpansgerecht perfect bij de smaken van het seizoen. En kenners weten al: ingrediënten uit het seizoen zijn áltijd lekkerder.
In principe kun je alle soorten ravioli gebruiken, zolang de vulling maar vegetarisch is. En verder kun je natuurlijk ook altijd voor plantaardige room kiezen, op basis van soja of haver.
Benodigdheden voor 4 personen
- 500 gram vega ravioli (bijv. met burrata en tomaat)
- 300 gram groene asperges
- 300 gram tuinerwtjes (diepvries), ontdooid
- 250 ml slagroom
- Handje pijnboompitten, geroosterd
- 1 citroen, rasp en sap
- Zout & peper
- Verse basilicum
Lees ook: De grote dierproefvrije en vegan cosmeticagids van Nederland
Zo maak je de vega ravioli met groene asperges
Breng ruime pan gezouten water aan de kook. Kook de ravioli al dente en giet af.
Was en snijd de kontjes van de groene asperges. Snijd ze in stukjes van 3 cm.
Verhit in een andere, grote pan een scheut olijfolie en bak de groene asperges op hoog vuur tot ze mooi beetgaar zijn. Draai het vuur lager en voeg de room en de tuinerwten toe. Roer alles door elkaar en laat nog een minuutje bakken op laag vuur.
Voeg de citroenrasp en een flinke snuf zout en peper toe. Roer goed en proef. Breng verder op smaak met zout, peper en/of citroensap. Voeg de pasta toe aan de pan en roer alles door elkaar. Verdeel de getoaste pijnboompitten over de ravioli en maak de vega ravioli af met basilicumblaadjes.