Vega Vrijdag: ontbijttoast met gezouten ricotta, bosbes en ahornsiroop
Niets beter dan die eerste kop koffie in de ochtend met een stevig ontbijt. Maar waarmee ontbijt je als je uitgekeken bent op je havermoutje of smoothiebowl? Met deze ontbijttoast met gezouten ricotta, bosbessencompote en ahornsiroop van zusje Culy, bijvoorbeeld.
Is ontbijten nou een cruciale maaltijd van je dag of niet? Daarover verschillen de meningen. Ons advies is vooral om te luisteren naar je lichaam en om te eten op die momenten dat je lichaam aangeeft honger te hebben. Intuïtief eten dus. En voel je in de ochtend nou een craving naar een lekker ontbijtje opkomen, dan is deze vega ontbijttoast de ideale kandidaat om die te stillen.
Door deze simpele toevoeging wordt jouw koffie een boost voor je gezondheid
Bron:
Ingrediënten voor 2 toasts
- 2 plakken zuurdesembrood (of ander brood)
- 125 gram ricotta
- Snuf grof zeezout
- 200 gram blauwe bessen (diepvries)
- Ahornsiroop
- 2 takjes verse tijm
Zo maak je de ontbijttoast
Ontbijttoast met gezouten ricotta, bosbes en ahornsiroop
Laat de blauwe bessen ongeveer een halfuurtje inkoken in een steelpannetje op het vuur. Roer regelmatig.
Toast het brood in een broodrooster of tussen je tosti-ijzer.
Meng de ricotta in een kommetje met een flinke snuf grof zeezout.
Bestrijk de toast met de ricotta en schep er een klodder van de blauwebessencompote op.
Werk de ontbijttoast af met een scheutje ahornsiroop en een takje tijm.
Deze gezonde ontbijtsmoothie geeft je mentale gezondheid een flinke boost
10 x voeding die boordevol vezels zit (en je dus wilt binnenkrijgen)