Vega Vrijdag: Italiaanse knoflooktoast met burrata, tomaat en pesto
Simpele ingrediënten van kwaliteit zijn vaak de sleutel lekker eten. Zo ook bij deze Italiaanse knoflooktoast van zusje Culy, waarbij de ingrediënten eigenlijk al het werk doen. Dat levert een smakelijke vega lunch op, zo eentje die je maar beste onthoudt voor op inspiratieloze dagen.
Wist je dat knoflook – naast een fantastische smaakmaker – ook supergezond is? Dat komt vooral omdat het ons immuunsysteem verbetert én luchtweginfecties tegengaat.
Uit dit onderzoek blijkt het innemen van een knoflooksuppelement een verkoudheid met 63 (!) procent te verminderen in vergelijking met een placebosupplement. Alleen al daarom wil je je tanden in deze knoflooktoast zetten…
Ingrediënten voor 1 toast
- Handje cherrytomaatjes
- Extra vierge olijfolie
- Peper & Zout
- Snuf suiker
- 1 dikke snee zuurdesembrood
- 1 bol burrata
- 1 eetlepel pesto
- Verse basilicum
Zo maak je de Italiaanse knoflooktoast
Zet de grill van je oven aan.
Schik de tomaatjes in een ovenschaal en geef ze een plens olijfolie en een flinke snuf peper en zout. Voeg er ook een snufje suiker aan toe en schep alles om. Plaats 13 minuten onder de hete grill.
Toast ondertussen het brood (in een grillpan of in je broodrooster). Pel het teentje knoflook en wrijf het warme brood hiermee op de volledige oppervlakte in. Leg het brood op een bord en besprenkel met wat extra vierge olijfolie.
Schik ook de burrata en de pesto op je toast en haal ten slotte de tomaatjes uit de oven. Schik die er nog bovenop en maak de knoflooktoast af met wat verse basilicum.