Vega Vrijdag: makkelijke Koreaanse kimchi pannenkoek
Kimchi is razend gezond! Maar wat doe je ermee als je eenmaal zo’n potje in je koelkast hebt staan? Verwerken in deze makkelijke Koreaanse kimchi pannenkoek (van zusje Culy), bijvoorbeeld! Dat is niet alleen een fijn vegetarisch recept, maar ook een origineel recept om je vaste kookrepertoire mee uit te breiden.
Zo’n kimchi pannenkoek is lekker als lunch, borrelhap of – met een salade en/of dumplings erbij – als diner.
Zelf kimchi maken? Dit is hét klassieke recept voor homemade Koreaane kimchi
Benodigdheden voor 1 à 2 personen:
- 150 gram kimchi + 1 1/2 eetlepel van het vocht
- 1 lente-ui, grof gehakt
- 1 eidooier
- 70 gram bloem
- 1 eetlepel maizena
- 1/2 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- 1 eetlepel zonnebloemolie + extra voor het bakken
Voor de dipsaus:
- 6 eetlepels sojasaus
- 2 theelepels rijstazijn
- 1 theelepel sesamzaadjes
Koreaanse kimchi pannenkoek
Meng de bloem, maizena, bakpoeder en het zout in een kom. Meng de zonnebloemolie en de eidooier erdoorheen. Voeg ook vier eetlepels koud water toe. Als het goed is, heb je nu een dik beslag.
Hak de kimchi grof en meng ‘m door het beslag, samen met het vocht en de lente-ui. Zorg dat alle ingrediënten goed zijn gemengd.
Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan met anti-aanbaklaag op medium-hoog vuur. Voeg het beslag voor de kimchi pannenkoek toe aan de pan en verdeel het met een spatel.
Laat de pannenkoek een paar minuten bakken tot ‘ie aan één kant goudbruin is, en draai ‘m dan voorzichtig om. Laat aan de andere kant bakken tot de pannenkoek gaar en crispy is.
Roer alle ingrediënten voor de dipsaus door elkaar in een kommetje. Snijd de kimchi pannenkoek in pizzapunten en serveer met de dipsaus.