Vega Vrijdag: gnocchi traybake met kerstomaatjes en burrata
Deze vega gnocchi traybake met kerstomaatjes en burrata van zusje Culy is een echte allemansvriend. Want wie vindt deze Italiaanse smaakbom nou níét lekker? Wij moeten de eerste persoon nog tegenkomen…
De vega gnocchi traybake is al heel lekker van zichzelf, maar als je eens wil variëren kan dat natuurlijk altijd. Voeg bijvoorbeeld extra chili toe als je daarvan houdt (perfect voor bij guur herfstweer!), of juist meer groenten (zoals rode paprika en/of courgette). Hoe dan ook is dit een héél goed recept om erbij te pakken op inspiratieloze dagen.
Benodigdheden voor 4 personen
- 2 sjalotjes, in reepjes
- 2 teentjes knoflook, ongepeld
- 1 kilo kerstomaatjes
- 400 gram gnocchi
- 1 eetlepel vers citroensap
- Handje pistachenoten, fijngehakt en geroosterd
- Paar takjes verse basilicum
- 3 bollen burratini (of 2 grote bollen burrata)
- Zout & Peper
- Olijfolie
Vega gnocchi traybake met kerstomaatjes en burrata
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe daarop de ui, knoflook, tomaatjes, gnocchi, een flinke snuf olijfolie en het zout. Schep alles door elkaar. Kruid royaal af met vers gemalen zwarte peper.
Zet ongeveer 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de tomaatjes zijn gebarsten.
Vis de knoflook van de bakplaat en pel de twee teentjes. Doe dit in een klein kommetje en mix met 1/4 theelepel zout. Voeg het citroensap, 1 eetlepel olijfolie en een snuf zout en peper toe.
Sprenkel deze dressing over de bakplaat en schep alles om.
Schik er dan de burrata, pistachenootjes en blaadjes basilicum tussen.
Vega Vrijdag: zo maak je easy peasy vegan kruidenboter (mét video)