Vega Vrijdag: salade van bimi (aspergebroccoli) met sesam-misosaus
De kunst van een gezond voedingspatroon zit ‘m in weten hoe je groenten op een spannende manier bereidt. Neem nou deze bimisalade van zusje Culy. Simpeler kan bijna niet en toch is ‘ie geniaal lekker, dankzij de sesam-misosaus. Perfect voor wie wel vaker een gezond maaltje op tafel wil zetten, maar niet altijd inspiratie vindt.
Wil je het gerecht vegan maken? Vervang dan de honing door ahornsiroop, net zo lekker.
De Week Zonder Vlees start nu: alvast 7 héérlijke vega(n) gerechten
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gram bimi, gehalveerd in de lengte
- Zout
- 30 gram tahini
- 1 eetlepel miso
- 1/2 eetlepel sojasaus
- 1/2 theelepel sesamolie
- 2 eetlepels neutrale olie
- 1/2 eetlepel rijstazijn
- 1 theelepel honing (of ahornsiroop)
- 1 eetlepel water
Voor de afwerking:
- Sesamzaadjes, geroosterd
- 8 schijfjes citroen
Het is bewezen: je smaakpapillen veranderen als je vega(n) gaat eten
Salade van bimi met sesam-misosaus
Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook en kook de bimi zo’n 3 minuten tot ze beetgaar zijn. Laat uitlekken in een vergiet en dep droog met een schone theedoek.
Mix ondertussen de tahin, miso, sojasaus, rijstazijn, sesamolie, de neutrale olie, de honing en 1 eetlepel water in een kommetje. Proef en voeg er eventueel nog wat meer zout en/of sesamolie toe.
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
Serveer de bimi met een beetje van de miso-sesamsaus, de geroosterde sesamzaadjes en een paar schijfjes citroen.
Enjoy!