Vega Vrijdag: traybake met gnocchi en paddenstoelen
Voor deze traybake met gnocchi, paddenstoelen en tijm van zusje Culy doet de oven bijna al het werk. Lekker, want dit bespaart jou weer tijd voor andere klusjes. En hadden we al gezegd dat paddenstoelen umamibommen van vleesvervangers zijn?
De gnocchi dien je van tevoren wel nog even te koken, anders worden ze taai en droog. Gelukkig duurt dat maar een minuutje, de deegkussentjes hebben niet veel tijd nodig om vocht op te nemen. Verder is het een kwestie van ‘n bakplaat vullen en in de oven schuiven. Dat kun je.
Deze paddenstoel blijkt ongelooflijk goed voor je hersenen (en hij is zó mooi)
Ingrediënten voor 4 personen:
- 600 gram gnocchi
- 500 gram paddenstoelen (naar keuze)
- Olijfolie
- Zwarte peper van de molen
- Een paar takjes verse tijm
- 1 citroen
- 100 gram blauwe kaas (bv. gorgonzola)
- Handje hazelnoten, gehakt en geroosterd
- Scheutje ahornsiroop
Zo helpt de Chinese voedingsleer je om ook mentale rust te vinden
Zo maak je de traybake
Traybake met gnocchi, paddenstoelen, tijm en gorgonzola
Verwarm de oven voor tot 220 graden.
Kook de gnocchi 1,5 minuut in kokend water en giet af.
Doe de paddenstoelen in een grote mengkom en bedek met een royale scheut olijfolie en 15 draaien van de pepermolen. Hussel samen met de gnocchi door elkaar.
Neem er een schone bakplaat bij en verdeel de gnocchi en de paddenstoelen over de plaat. Ris de blaadjes van 3 takjes tijm en verdeel ze over de andere ingrediënten. Rasp ook de schil van 1/2 citroen en verdeel over de plaat.
Hak de hazelnoten grof en besprenkel met een scheutje ahornsiroop. Roer en zet apart.
Bak 25 minuten of tot de gnocchi goudbruin zijn.
Verdeel dan de gorgonzola en de hazelnoten met de ahornsiroop over de bakplaat en plaats de traybake met paddenstoelen nog eens 4 minuten onder de grill.
Voeding onder de loep: is kefir écht zo goed voor je darmen?