Vegan Vrijdag: tomatensalade met mango en Vietnamese dressing
Deze tomatensalade met mango is fris, licht en ideaal bij warmer weer. Daarmee kun je ‘m ook heel goed inzetten als bijgerecht bij een (vega) barbecue. Verkijk je bovendien niet aan de eenvoud van dit recept; dankzij de snelle Aziatische dressing is dit één grote smaakbom.
Een tomatensalade als deze is natuurlijk het allerlekkerst wanneer tomaten in seizoen zijn. Lees: in de zomer! Scoor je tomaten liefst zo vers mogelijk: van de markt of van de biologische super. Het verschil in smaak is groter dan je denkt.
Waarom koffie drinken in de vroege ochtend niet slim is (volgens onderzoek)
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gram kerstomaten, gehalveerd
- 1 mango, geschild en in partjes
- 1 sjalotje, in fijne sliertjes
- Handje Thaise basilicum
Voor de dressing:
- 250 ml heet water
- 100 gram suiker
- 125 ml rijstazijn
- Sap van 1 limoen
- 60 ml lichte sojasaus
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 Bird’s eye chilies, in dunne ringetjes
Deze ingrediënten zijn onmisbaar in een vegan keuken volgens Deliciously Ella
Tomatensalade met mango en Vietnamese dressing
Maak eerst de dressing. Los daarvoor de suiker op in het hete water en voeg de rijstazijn, limoen en sojasaus toe. Roer goed. Voeg de knoflook en de ringetjes chilipeper toe en roer opnieuw.
Doe de tomaten met de mango, de sjalot en de helft van de Thaise basilicum in een mengkom en voeg de dressing toe. Schep door elkaar en laat een paar minuten trekken. Verdeel de tomatensalade nu over borden en maak af met de rest van de Thaise basilicum.
Hoe gezond is sinaasappelsap? En 3 andere misvattingen over voeding uitgelegd