Leonie Collombon
Leonie Collombon Nieuws 18 okt 2024
Leestijd: 2 minuten

Toegankelijke kunst kopen? Dat doe je op deze art fairs

Kunst is voor veel mensen een ver-van-hun-bed-show, maar dat hoeft het niet te zijn. Er zijn in Nederland ook genoeg beurzen die het tegendeel bewijzen; op deze art fairs wordt toegankelijke kunst tentoongesteld –en dat gaat vaak gepaard met een klein(er) prijskaartje. Op onderstaande beurzen komt niet alleen de elite af, maar iedereen die van kunst houdt.

Kunstbeurzen met toegankelijk werk

Laten we eens kijken waar we kunst niet alleen kunnen kijken, maar misschien zelfs kopen!

NOCKNOCK

Van kunst op de catwalk tot ontelbaar veel jonge kunstenaars die hun werken laten zien: NOCKNOCK Art Fair is een kunstbeurs met een modern randje. Doordat de kunst interactief tentoongesteld wordt, staan kunstenaar en kunstkijker dicht bij elkaar. Bovendien legt NOCKNOCK de focus op betaalbare kunst; want ook als je geen miljoen op de bank hebt staan, kun je een verzamelaar zijn.

Vanaf 31 oktober tot en met 3 november in de Gashouder, Amsterdam.

Affordable Art Fair

De editie in Nederland is net geweest, maar gelukkig valt er in Brussel ook genoeg toegankelijke kunst te kopen bij de Affordable Art Fair. De naam van het evenement verklapt al wat je kunt verwachten: geen peperdure werken, maar kunst met een klein prijskaartje, vaak gemaakt door jonge talenten. Ideaal voor wie zijn of haar eerste kunstwerk wilt kopen.

Van 5 tot en met 9 februari in Tour&Taxis, Brussel.

Brabant Art Fair

De industriële Koepelhal in Tilburg is in maart 2025 het decor van de Brabantse kunstbeurs. Hoewel hier verschillende kunst samenkomt en toegankelijke werken niet per sé centraal staan, is dat er ook genoeg te vinden. Best een kans dat je hier tegen je droomwerk aanloopt; en dat zou zomaar het begin van een verzameling kunnen zijn.

Op 22 en 23 maart in de Koepelhal in Tilburg.

This Art Fair

Over toegankelijk gesproken: bij This Art Fair presenteren kunstenaars hun eigen stukken, wat bezoekers de kans geeft om direct over het werk in gesprek te gaan. Het gaat om veelal jonge kunstenaars, die onder het grote publiek nog geen naamsbekendheid hebben maar zéker de moeite waard zijn.

In mei 2025 in de Kromhouthal in Amsterdam.

Benieuwd hoe het in de kunstwereld met gelijke rechten gaat? Volgens Andrea Davina, kunstenares en initiatiefnemer van de Theodora Niemeijer Prijs, is het tijd voor een vrouwenquotum.

Nicolette: ‘Ik ging van stewardess naar kunstenares om mijn ware droom te volgen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️