Vega Vrijdag: toast met radijs en gezouten boter
De simpelste dingen zijn vaak het lekkerst, kijk maar naar deze toast met radijs van zusje Culy. Ideaal als je ‘s ochtends al wat groenten wil binnenkrijgen, of gewoon als snelle, voedzame lunch.
Wist je dat je het blad van je bosje radijsjes ook gewoon kunt eten? Het bladgroen van de radijs is namelijk supergezond (stiekem nog gezonder dan de radijsjes zelf). Niet alleen zitten ze vol met vitamine A en C, je krijgt er ook nog eens calcium en ijzer mee binnen. Dus niet weggooien, maar gebruiken. Bijvoorbeeld in je salade of ter garnering op je toast.
Waarom een warm cacaodrankje ontzettend populair is (+ een heerlijk recept)
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 dikke plakken goed brood (bijv. zuurdesem)
- Gezouten roomboter, naar smaak
- 8 à 10 radijsjes, in dunne plakjes, het groen bewaard
- Versgemalen zwarte peper
Deze ingrediënten zijn onmisbaar in een vegan keuken volgens Deliciously Ella
Toast met radijs en zoute boter maken
Maak eerst de toast in een broodrooster, contactgrill of onder de grill van je oven.
Besmeer de nog warme toast met de zoute boter en verdeel de plakjes radijs eroverheen. Maal er royaal zwarte peper overheen.
Hak wat van het bladgroen van de radijsjes fijn en bestrooi de toast ermee.
BEDROCK’s Malu: ‘Ik at een maand lang Keto en dit is wat het met me deed’