Vega Vrijdag: summer roll met paddenstoelenomelet en groenten
Ben je uitgekeken op je standaard salade of wrapje? Maak deze goed gevulde summer roll eens. Door de paddenstoelenomelet én de gulle portie groenten werk je er in één keer heel wat gezonde stofjes mee naar binnen. Perfect als lichtere lunch of als picknickvoer.
Een pak rijstvellen (te koop bij toko’s of gewoon in de supermarkt) is trouwens een handig voorraadkast-ingrediënt. De vellen blijven immers een eeuwigheid goed en ze zijn het perfecte omhulsel voor al je koelkastrestjes. Perfect voor op inspiratieloze dagen.
Met dit dieet kun je volgens onderzoek de kans op dementie met 23 procent verlagen
Ingrediënten voor 1 rol:
- Plantaardige olie
- Handje shiitake, in fijne plakjes
- 2 eieren, geklutst
- 1/3 stengel bosui, in ringetjes
- Handje munt, grof gesneden
- Handje koriander, fijn gesneden
- 1/3 komkommer, in dunne reepjes
- 1 kleine wortel, geschild en in dunne reepjes
- 1/2 bird’s eye chili, in dunne ringetjes
- 1 rijstvel
- Grote kom koud water
- Sweet chilisaus (om te dippen)
Luxe summer roll met paddenstoelenomelet
Maak eerst de omelet. Verhit daarvoor een scheutje plantaardige olie in een pannetje waarvan de diameter kleiner is dan je rijstvel. Bak de shiitake knapperig en voeg daarna de geklutste eieren toe. Bak geduldig tot een mooie omelet en haal van het vuur.
Zorg dat alle ingrediënten voor de vulling van tevoren gesneden zijn.
Week het rijstvel in de grote kom met water en leg op een groot bord. Laat het water gedurende 20 seconden intrekken.
Leg de omelet op het rijstvel en leg de verschillende vullingen daar weer bovenop.
Maak een strakke rol en snijd doormidden. Serveer met je favoriete sweet chili saus.