Melvin Sturm
Melvin Sturm Welzijn 30 nov 2024
Leestijd: 2 minuten

Sticky bloemkool-wings in een Aziatisch jasje (een heerlijke snack!)

Deze sticky bloemkool-wings zijn een genot om op tafel te zetten. De groentesnack maak je gemakkelijk in de oven en heeft een Koreaans tintje door de plakkerige coating. Geloof ons: je likt je vingers hierbij af!

Voorbereiding: 20 minuten

Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de bloemkool-wings:

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 165 gram patentbloem
  • 1 volle eetlepel five spice poeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 80 ml water
  • 150 gram panko

Voor de marinade:

  • 1 theelepel gochujang
  • 1 kleine ui
  • 3 teentjes knoflook, geraspt
  • 2 eetlepels sojasaus (Go-Tan)
  • 1 eetlepel mirin
  • 100 ml water
  • 3 eetlepels donkere basterdsuiker

Overige ingrediënten:

  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel Japanse mayonaise
  • 1 lente ui, in reepjes gesneden

Het geheim van de plakkerige marinade en krokante bloemkool zit ‘m in een paar dingen. De bloemkoolroosjes bak je namelijk eerst in een beslag en wat panko voor een heerlijk krokant laagje.

De marinade maak je apart en giet je als laatste over de bloemkool-wings heen. Zo behouden ze hun knapperigheid en kruipt de sticky-saus overal omheen. Voor een extra rijke smaak – wie wil dat nou niet? – kun je de wings dippen in Japanse mayo. Een dikke aanrader voor iedere gelegenheid!

In de basis is deze snack vega én vegan. Laat in dat laatste geval de Japanse mayo weg of vervang het door een vegan variant.

Bereidingswijze sticky bloemkool-wings

  1. Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
  2. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd ‘m in hapklare roosjes.
  3. Mix de bloem, het water, de five spice-kruiden en het zout door elkaar heen tot een gladde massa. Er mogen geen klontjes in het beslag zitten.
  4. Haal de bloemkoolroosjes door het beslag, schep ze er één voor één uit en rol ze door de panko zodat de bloemkooltjes helemaal bedekt zijn. Leg ze op een bakplaat.
  5. Bak 25 minuten in de oven of tot ze lekker krokant zijn. De bloemkool mag nog een lekkere bite hebben.
  6. Maak ondertussen de marinade. Bak daarvoor op lage temperatuur de ui en knoflook glazig aan in een beetje olie.
  7. Voeg daarna de basterdsuikergochujangsojasaus en mirin toe. Roer goed door elkaar en bak één minuut mee.
  8. Schenk vervolgens al roerend het water in de pan en laat het geheel inkoken op middelhoog vuur tot een dikke, plakkerige saus.
  9. Meng de crispy bloemkoolroosjes door de marinade heen.
  10. Leg de bloemkool-wings op een schaal en serveer met Japanse mayonaisesesamzaad en lenteui.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️