Vega Vrijdag: snelle pasta met feta en kerstomaatjes (yes, die van TikTok)
Dit recept voor snelle pasta met feta en tomaatjes (van zusje Culy) is er eentje in de categorie snel, handig en toch ook weer niet razend ongezond. Perfect voor dagen waarop je eigenlijk geen zin hebt om te koken, maar ook weer geen zin hebt in een ongezonde take-out maaltijd. Misschien zag je de pasta trouwens al voorbij komen op TikTok, waar deze ‘hack’ viral ging.
Trouwens: we zagen inmiddels ook al heel wat filmpjes waarbij de feta vervangen wordt door vegan feta. Dat blijkt net zo goed te werken… Handig!
All day breakfast recept: heerlijke plantbased ‘Donut Worry, Be Happy’
Benodigdheden voor 4 personen:
- 400 gram penne (of andere pasta)
- 200 gram feta
- 500 gram kerstomaten
- 2 tenen knoflook
- Handje Griekse Kalamata olijven
- 1/2 citroen
- 1/2 rode ui, in halve ringen
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Snufje gedroogde chili
- Zwarte peper uit de molen
- 120 ml olijfolie
- Verse basilicum (optioneel)
Snelle pasta met feta en tomaatjes
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel de kerstomaten over een ovenschaal en meng ze met wat van de olijfolie, zout en peper. Leg het blok feta in het midden van de ovenschaal. Knijp de citroen uit boven de schaal en leg ‘m er knus bij. Plet de tenen knoflook en gooi ze met schil en al in de schaal.
Bestrooi de feta met de gedroogde oregano en chili en druppel de rest van de olijfolie eroverheen. Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Verhoog de temperatuur van de oven daarna naar 225 graden en laat nog 10 minuten bakken.
Kook ondertussen de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Haal de ovenschaal uit de oven en haal de tenen knoflook en de citroen eruit. Schep de inhoud van de ovenschaal door elkaar zodat er een saus ontstaat. Meng de gekookte pasta erdoorheen en maak af met de verse basilicum.
En smullen maar!
Not ready to go vegan yet? 5 manieren die je dieet al klimaat-vriendelijker maken