Wij SMELTen voor deze (vegan) kaasfondue
Zeg je herfst, dan zeg je kaasfondue. Want op lange donkere dagen wil je warm worden van smeulende gerechten in goed gezelschap. Laat dat met een kaasfondue nou net het geval zijn en bij Smelt Amsterdam hebben ze zelfs een vegan kaasfondue.
Met zo’n goddelijke maaltijd kom je meteen in winterse sferen. Smelt is hét kaasfondue restaurant van Amsterdam met twee knusse locaties: De Negen Straatjes en het Westerpark.
Huiskamergevoel bij Smelt Amsterdam
De twee kaasfondue restaurants van Smelt zijn beide super sfeervol omdat er een huiskamergevoel gecreëerd is. Het Westerpark restaurant is bijvoorbeeld gevestigd in een oude koffiebranderij en met de open keuken, vintage meubilair en gemoedelijke aankleding waan je je in een huiskamer. De geur van warme dampende kaas draagt hier uiteraard ook aan bij!
(Vegan) kaasfondue
Een kaasfondue kom je wel vaker tegen, maar een vegan kaasfondue staat niet overal op de kaart. En deze variant is geen slap aftreksel van de echte kaasfondue, want de liefde voor kaas staat voorop. De eigenaren van Café de Doffer raakten bevriend met de eigenaar van De Kaaskamer in Amsterdam. Een en een is twee! Smelt was een waanzinnig idee.
Niet alleen dip je er groenten, brood en ander lekkers in een potje dampende kaas, je drinkt er ook lekkere wijn. Want als de kaas superieur is, dan kan de wijn niet achterblijven.
Kies je kaas
Op de kaart staan diverse kaasfondues om bij weg te smelten, maar vergeet ook niet om te beginnen met een klassieke eitje met mayonaise (Oeuf Mayonaise) of een charcuterie plankje.
Daarna is er genoeg tijd voor een Hollandse, Zwitserse, TRUFFEL, Italiaanse of Franse kaasfondue op tafel. Op de kaart zie je precies welke kazen er in jouw potje zitten.
Onze wijntip? Kaasfondue is het allerlekkerste met Riesling of Grüner Veltliner.
Reserveer op de website van Smelt snel een plekje.
Onderzoek: deze kaassoort bevat meer vitamine dan je waarschijnlijk denkt