Vega Vrijdag: lassi met rozen en pistache voor het ontbijt
Geen fan van zware ontbijtjes? Deze lassi met rozen en pistache van zusje Culy is licht, lekker fris en weer ‘n keer wat anders. De melk en de yoghurt kun je bovendien makkelijk verwisselen met een plantaardig alternatief, zodat ‘ie ook nog eens vegan wordt.
Lassi is traditionele yoghurtdrank uit de Indiase keuken. Ginder wordt het vaak geserveerd als frisse tegenhanger bij hete curry’s, al vinden wij het vooral ook een perfecte drank als start van de dag – zeker als je havermout of brood te machtig vindt in de ochtend.
In het recept wordt gebruik gemaakt van fijngehakte pistache en rozenblaadjes. Die laatste kun je bij Turkse supermarkten en toko’s vinden, maar zijn volledig optioneel. Qua smaak voegen ze niet extreem veel toe, maar hun looks hebben ze mee.
13 makkelijke tips van een diëtiste om meer eiwitten te eten
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 200 ml Griekse yoghurt
- 100 ml volle melk
- 2 eetlepels rozensiroop
- 1 eetlepel rozenwater
- 1/2 theelepel gemalen kardemom
Voor de afwerking:
- Rozenblaadjes (optioneel, toko)
- Handje pistachenootjes, fijngehakt
Lassi met rozen, kardemom en pistache
Doe de ingrediënten voor de lassi in een blender (of gebruik een maatbeker en je staafmixer) en blend tot een gladde massa. Schenk de lassi met rozen in een glas en maak af met de rozenblaadjes en fijn gehakte stukjes pistache.
9 gezondheidsvoordelen van amandelen, superfoods avant la lettre
Deze gezonde ontbijtsmoothie geeft je mentale gezondheid een flinke boost