Vega vrijdag: rode bietensoep met appel, plantaardige room en dille
Wij hebben bij zusje Culy al heel wat recepten gespot, maar rode bietensoep hadden we nog niet gezien. Zonde, want rode bietensoep is (zowel warm als koud!) ontzettend lekker, al helemaal met wat plantaardige room en blokjes frisse groene appel. Dus bij deze…
Rode biet is waarschijnlijk niet de eerste groente waar je aan denkt voor het maken van soep. Toch zien we tal van redenen om de rode vitaminebommetjes hier ook eens vaker in te zetten. En dan niet in de laatste plaats voor die mooie kleur.
Ingrediënten rode bietensoep
Voor 4 personen:
–Olijfolie
-1 grote witte ui
-1 teentje knoflook
-1 duim gember, geschild
-2 stengels bleekselderij, in stukjes
-1 grote wortel, in stukjes
-500 gram rode bieten, geschild en gekookt
-400 ml groentebouillon
-1 scheutje appelazijn
-1 theelepel kerriepoeder
Voor de afwerking:
1 groene appel, in heel kleine blokjes gesneden
4 eetlepels plantaardige room
Bosje verse dille
Rode bietensoep met appel, plantaardige room en dille
- Maal de ui, knoflook, gember, bleekselderij en wortel in een blender tot kleine stukjes.
- Fruit de inhoud van de blender aan in een laag olijfolie op medium vuur. Voeg de bietjes en het kerriepoeder toe en bak mee. Schenk er de groentebouillon en een scheutje appelazijn bij en laat 20 minuten pruttelen.
- Mix de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Proef en kruid af met zout en peper.
- Werk af met de plantaardige room, de fijngesneden appeltjes en een paar takjes verse dille. Lekker met nog wat extra zwarte peper van de molen.
Meer soepen?