4 red flags die jij onbewust kunt hebben in een relatie
Als we het hebben over red flags, denken we automatisch aan het gedrag die je date of partner laat zien waarvoor we moeten oppassen. Dit keer staan wij niet stil bij het gedrag van de ander, maar bij dat van jezelf. Herken jij jezelf in deze red flags?
Natuurlijk vinden wij onszelf allemaal de ideale romantische partner, maar zoals jij soms ongezonde trekjes bij jou partners spot, zien zij dat misschien ook bij jou. Tijd om stil te staan bij een aantal red flags waar je jezelf misschien niet eens bewust van bent.
Heb jij deze red flags?
- Je laat je partner niet in zijn of haar waarde: Als je partner bijvoorbeeld ergens enthousiast over is wat jou niet interesseert, laat je dat merken. Je hebt liever ook dat hij of zij zich daar niet mee bezig houdt, ondanks dat je weet dat het hem of haar wel energie geeft. In plaats van je partner te supporten, oordeel je juist over hem of haar. Je mag zeker je eigen mening hebben, maar het is wel belangrijk dat je partner zich geaccepteerd voelt.
- Je legt veel druk op je partner: Elkaar supporten en motiveren om te gaan voor doelen en dromen is goed. Toch kan je je partner ook té graag goed willen zien. Dat kan ervoor zorgen dat je druk op je partner legt om steeds maar beter en beter te moeten zijn. Als dat het geval is, voelt je partner zich bijvoorbeeld schuldig als hij of zij een tegenvaller heeft en jou niet wil teleurstellen. Zorg er dus voor dat de steun en support die je geeft wel op de juiste manier aansluiten bij de behoeften van jouw partner.
- Je biedt je excuses nooit aan: Als je ergens weet dat je toch iets gedaan hebt wat niet helemaal eerlijk was, probeer je dat zo snel mogelijk aan de kant te schuiven. Je vindt het lastig om je fouten te erkennen, toe te geven en daar je excuses voor aan te bieden. Dat is niet fijn voor je partner en hij of zij kan zich daaraan storen of zelfs wrok door voelen. Je excuses aanbieden is een manier om aan te tonen dat je het erg vindt om hem of haar te kwetsen en dat is iets wat je partner zeker zult waarderen.
- Je handelt vanuit je ego: Het is geven en nemen in een relatie, hoe lastig dat soms ook is. Als je het constant je partner kwalijk blijft nemen waarom hij of zij weleens dat gedaan had terwijl je daar al honderd keer sorry voor teruggekregen hebt, is dat niet eerlijk. Net zoals je excuses niet kunnen aanbieden terwijl je weet dat je ook een aandeel in het probleem gespeeld had. Laat trots niet belangrijker zijn dan je relatie.
Als je jezelf herkent in deze punten, kan dat een signaal zijn dat je misschien niet zo goed voor je partner bent als dat je denkt. Het mooie is: als je erachter komt dat je zelf ook red flags hebt, kun je er wel iets aan doen! Sta dus stil bij het gedrag wat je toont en hoe je partner dat ervaart. Wil je zelf niet een betere versie worden voor je partner terwijl je weet dat je niet goed voor hem of haar bent, dan kan je jezelf afvragen waarom je de relatie bent ingestapt en met welke intentie. Uiteindelijk hoor je goed behandeld te worden, maar ook goed voor je partner te zijn.
Als baby denk je dat je twee moeders hebt (echt waar) en zo beïnvloedt dat jouw liefdesleven