Rosa Bertram
Rosa Bertram Voeding 5 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Vegan Vrijdag: gewokte groene groenten met tempeh en rijstnoedels

Bij Bedrock zijn we om heel veel redenen fan van de Aziatische keuken: het is over het algemeen gezond met een overload aan veggies, smaaksensaties waar moeilijk aan te tippen is én hartstikke makkelijk vegetarisch of vegan te maken. Dit keer delen we in de rubriek Vega Vrijdag een old school wokgerecht om je vingers bij af te likken: gewokte groene groenten met tempeh en rijstnoedels. 

Dit gerecht staat binnen no time – en dan bedoelen we écht binnen no time – op tafel, is 100 procent plantaardig en zorgt ervoor dat je makkelijk(er) aan je 400 gram groente per dag komt!

Recept gewokte groene groente tempeh
Bron: Bumi

Gewokte groene groenten met tempeh en rijstnoedels

Je bent zo’n 20 minuten nodig als bereidingstijd en dit zijn je ingrediënten:

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 pakje tempeh – Aziatisch gekruid, van BUMI
  • 100-150 g (rijst)noedels
  • 5 bosuitjes
  • 1 pakje broccolini
  • 1 zakje peultjes
  • 1 kleine krop paksoi
  • 1 stuk gember van 5 cm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 a 2 el zonnebloem- of kokosolie
  • 50 ml rijstazijn
  • 20 ml Japanse sojasaus
  • 1 el rijststroop
  • 2 el sesamolie
  • snuf peper
  • 2 el geroosterd sesamzaad

Ook lezen: Wat er met je lichaam en hersenen gebeurt als je vega(n) gaat eten

Bereidingswijze

Snijd de bosui in stukjes van 3 cm, de broccolini doormidden en de paksoi in repen van 3 cm. Schil de gember en hak deze zo fijn mogelijk. Snijd de knoflook in dunne plakjes.

Kook de (rijst)noedels volgens de instructies op de verpakking.

Verhit ondertussen de zonnebloem- of kokosolie goed op hoog vuur in een wok of diepe koekenpan en voeg dan alle groenten, de knoflook en de tempeh toe. Wok dit 3 a 4 minuten terwijl je af en toe alles goed doorroert of omschudt.

Blus de pan af met de rijstwijn, Japanse sojasaus en schenk de rijststroop en sesamolie erbij. Laat de pan nog 2 minuten op het vuur staan en dien dan het gerecht op. Garneer met de geroosterde sesam.

En smullen maar!

Meer vegan recepten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️