Yummy: vegan salade met parelcouscous, avocado verse munt en dadels
Deze salade met parelcouscous is heerlijk als lunch of diner. Bovendien kan je deze salade ook makkelijk meenemen on the go naar je werk of naar een picknick. De salade is ontzettend fris van smaak dankzij de combinatie van wortel met dadels en verse munt. Daarnaast zit dit recept ook boordevol eiwitten vanwege de sojabonen. Genoeg redenen dus om deze gezonde salade eens te maken!
Een fijne bijkomstigheid: de salade is 100 procent plantaardig.
Vegan salade met parelcouscous, verse munt en dadels
Dit heb je nodig:
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 gram sojabonen
- 4 medjoul dadels
- 100 gram parelcouscous
- 1 grote wortel/winterpeen
- 1 avocado
- 1/2 komkommer
- Handje verse munt
Limoen-ahorn dressing
- 2 limoenen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel ahorn siroop
Benodigdheden
- Spiraalsnijder
Ook heerlijk: Vega Vrijdag: vegan pokébowl met watermeloen
Bereidingswijze
- Bereid de parelcouscous zoals beschreven op de verpakking.
- Maak dunne lange slierten van de wortel met een spiraalsnijder.
- Snijd de komkommer, dadels en verse munt fijn. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in dunne plakjes.
- Maak de limoen-ahorn dressing. Pers het sap van de limoenen in een schaaltje en meng met ahorn siroop en olijfolie.
- Giet de parelcouscous af en doe deze in een grote kom. Voeg de sojabonen, wortel, dadels, avocado, komkommer en munt toe. Breng de salade daarna op smaak met de dressing.
En genieten maar!
Meer vegan recepten
- Vegan Vrijdag: Aziatische maaltijdsalade met Chinese kool en kokos
- Een hemels plantaardig toetje: zo maak je vegan pindakaas-kaneel ijs
- Zomers ontbijtrecept: vegan smoothiebowl met mango, limoen en munt