Een hemels plantaardig toetje: zo maak je vegan pindakaas-kaneel ijs
Ben je gek op ijs? Maar eet je liever gezond en liefst ook geen dieren? Probeer dan dit guilt-free ijs op basis van kikkererwten, dadels, pindakaas, vanille en kokosmelk! Het klinkt misschien vreemd om kikkererwten aan een ijsrecept toe te voegen, maar het zorgt juist voor een stevige structuur. Bovendien is dit ijs ook fijn als je allergieën hebt, want het is vegan, glutenvrij én lactosevrij.
Dit pindakaas-kaneel ijs is super makkelijk om te maken: je doet alle ingrediënten samen in de keukenmachine, mixt het één minuut en daarna hoeft het alleen nog maar hard te worden in de vriezer. Makkelijker kan bijna niet, toch?
Vegan pindakaas-kaneel ijs
Dit heb je nodig:
Ingrediënten voor 4 personen:
- 130 gram medjoul dadels
- 125 ml 100 procent pindakaas
- 140 gram kikkererwten (Uit blik of een glazen pot)
- 1 theelepel vanille extract
- 400 ml kokosmelk in blik
- 1/2 theelepel kaneel
Ter garnering
- Cacao nibs
- Pindakaas (het liefst zonder palmolie)
- Geroosterde kokos snippers
Benodigdheden
- Keukenmachine of sterke blender
- Afsluitbaar bakje
Ook lekker: Iets te laat gemaakt vannacht? Dit zijn de lekkerste vegan anti-kater ontbijtjes
Bereidingswijze
- Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel ze even af met water.
- Doe de dadels, pindakaas, kikkererwten, vanille extract, kokosmelk en kaneel samen in de keukenmachine. Mix het in 30-60 seconden tot een egale massa.
- Giet dit in een afsluitbaar bakje en plaats het minimaal 12 uur in de vriezer, zodat het ijs hard kan worden.
- Haal het ijs daarna uit de vriezer en maak per persoon een bakje met twee bolletjes ijs. Maak het extra lekker met geroosterde kokos snippers, pindakaas en cacao nibs.
Tip: laat het ijs minimaal 60 minuten op kamertemperatuur komen voordat je het serveert, want het smelt wat minder snel dan normaal ijs. Daarna wordt het wat zachter en kan je er bolletjes van maken. Geniet er van!
Meer vegan vibes
- Rennen maar: dit is dé nieuwe vegan ijszaak in Amsterdam
- Zomers ontbijtrecept: vegan smoothiebowl met mango, limoen en munt
- Vega Vrijdag: vegan pokébowl met watermeloen