Rosa Bertram
Rosa Bertram Voeding 17 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

All day breakfast recept: heerlijke plantbased ‘Donut Worry, Be Happy’

Omdat we van heerlijke vegan recepten nooit genoeg krijgen, delen we vandaag een plantaardig een recept waar je instant happy van wordt. Deze week bracht Sanne de Rooij van het platform Living the Green Life alweer haar vierde vegan kookboek uit. Na Easy Vegan, Easy Vegan 2, Easy Vegan Feelgood komt er nu: ‘Easy Vegan All Day Breakfast’

En daar zijn we reuze blij mee, want het gloednieuwe kookboek staan 70 heerlijke plantaardige ontbijtrecepten die goed zijn voor elk moment van de dag.

We delen alvast ons favoriete recept, namelijk deze roze ‘Donut Worry, Be Happy’. Want, wie houdt er niet nou van een heerlijke donut op z’n tijd?

Donuts, (c) Living the Green Life
Bron: Living the Green Life

Dit zijn dé vegan hoofdsteden ter wereld (voor als je weer mag reizen)

‘Donut Worry, Be Happy’: vegan donut recept

Donuts zijn misschien wel een van de leukste snacks om uit te delen, al is het vanwege de looks.

Met dit recept voor 6 donuts ben je 10 minuten bezig met voorbereiden, 15 minuten met bereiden en daarna nog eens 15 minuten wachten tot ze klaar zijn.

Good to know: naast vegan zijn deze donuts ook sojavrij.

Donuts

  • 1 tl kokosolie, om in te vetten
  • 200 g bloem
  • 50 g kokosbloesemsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 200 ml amandelmelk
  • 30 ml kokosolie, gesmolten
  • ¼ tl zout
  • 50 g appelmoes
  • rasp van 1 verse citroen
  • Donutvormpjes

Topping

  • 100 g poedersuiker
  • sap van 1 verse citroen
  • 1 el bietenpoeder
  • 2 el gehakte pistachenoten
  • 1 tl rozenblaadjes

Not ready to go vegan yet? 5 manieren die je dieet al klimaat-vriendelijker maken

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de donutvormpjes in met de kokosolie.
  1. Meng de ingrediënten voor de donuts in een kom tot een beslag.
  1. Vul de vormpjes met het deeg en bak in 15 minuten gaar in de oven.
  1. Meng de poedersuiker en het citroensap tot een icing.
  2. Verdeel de icing over de donuts en strooi het bietenpoeder, de pistachenoten en de rozenblaadjes erover.

Zo zie je maar weer: vegan eten hoeft heus niet moeilijk te zijn!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️